Més futbol

Canadà sorprèn Suècia i s’endú l’or en la tanda de penals

Suècia 1 Canadà 1

SUÈCIA:Lindahl; Glas, Ilestedt (Kullberg, 120’), Bjorn, Eriksson (Andersson, 75’); Angeldal (Bennison, 75’), Seger; Jakobsson (Hurig, 75’), Asllani, Rolfo (Schough, 106’) i Blackstenius (Anvergard, 106’).CANADÀ:Labbe; Lawrence, Gilles, Buchanan, Chapman (Riviere, 93’); Scott (Zardosky, 120’), Fleming, Quinn (Grosso, 46’), Sinclair (Huitema, 86’); Beckie (Leon, 46’) i Prince (Rose, 63’).GOLS:1-0 (34’) Blackstenius. 1-1 (66’) Fleming, de penals.PENALS:2-3.ÀRBITRE:Anastasia Pustovoytova.T.G.:Asllani i Beckie.

El futbol dels Jocs ja té campiones. La selecció del Canadà, que encadenava dos bronzes en els anteriors Jocs, ha aconseguit la medalla d’or en sorprendre Suècia, favorita, en una final que s’ha resolt en la tanda de penals, després de completar 120 minuts amb empat (1-1).

Suècia, amb la blaugrana Rolfö a l’onze inicial, ha marcat l’1-0 mitjançant Blackstenius, en rebre una assistència d’Asllani (34’). Era el cinquè gol de la davantera sueca en els Jocs. L’equilibri ha arribat a partir d’un penal que ha reclamat Sinclair i que el VAR ha fet assenyalar. Fleming ha fet l’1-1 des dels 11 metres (67’). El Canadà ha tingut a prop la remuntada, després d’un error de Lindahl que la seva companya Ilestedt ha salvat al límit (69’). La selecció sueca s’ha espavilat en la recta final i ha tingut una bona ocasió poc abans del final, però la central Buchanan ha acabat traient el xut d’Asllani.

Amb l’1-1, s’ha arribat a la pròrroga. Una de les ocasions més clares ha estat una rematada de cap de la sueca Hurtig en un córner (110’). A l’altre costat, l’ha tingut Huitema. Les europees han buscat evitar la tanda de penals, amb dues ocasions clares en la recta final de la pròrroga.

La tanda de penals ha estat molt emocionant. Suècia ha tingut l’or a l’abast, però ha fallat tres penals consecutius, i el Canadà s’ha acabat imposant (2-3) i s’ha endut l’or.