2a divisió FEF

Un nou esglaó convertit en una gran oportunitat

2a divisió FEF. La majoria dels set catalans en la categoria han d’evitar les últimes sis places, que podrien ser de descens. Alguns, com ara el Lleida Esportiu, intentaran lluitar per l’ascens a la 1a FEF

Fins a set representants catalans iniciaran aquest cap de setmana una nova aventura per la segona divisió FEF, la quarta categoria del futbol estatal. Si bé alguns la campanya passada van celebrar el seu accés o permanència en la divisió, d’altres van maleir quedar-ne atrapats en mig d’una reestructuració de l’ens organitzador en plena pandèmia del coronavirus.

El Lleida Esportiu, el Badalona, l’Espanyol B, el Prat, l’Europa, el Terrassa i el Cerdanyola buscaran complir els seus objectius en un grup tercer en el qual estaran acompanyats dels equips aragonesos –l’Eixea, el Terol, l’Ebre, el Tarazona, el Brea i l’Osca B–, a més de part dels balears –el Peña Deportiva, l’Andratx, el Formentera i el CD Eivissa–, i el peix gros, el Numància de Sòria. El sistema de competició és ferotge, ja que el primer classificat de cada un dels cinc grups aconseguirà l’ascens directe a la primera divisió FEF, la categoria de nova creació per sota de la segona A, el més proper al professionalisme; i del segon al cinquè disputaran una fase d’ascens també a primera FEF amb la resta dels setze equips dels altres grups classificats en les mateixes posicions. Per pujar s’hauran de guanyar dues eliminatòries en una seu neutral encara per determinar.

Només del sisè al dotzè de la taula podran respirar tranquils al final del curs, i és que, el tretzè, depenent dels punts, podria fer una eliminatòria per evitar el descens contra un altre tretzè amb baixa puntuació. Els equips que no se salvaran del descens seran els que acabin entre el lloc catorzè i el divuitè. Fins a cinc equips (que podrien ser sis) baixaran a tercera divisió FEF, la cinquena categoria del futbol estatal, un camí que tots els conjunts voldran esquivar tant sí com no.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)