Victòries de l’Olot i el Girona B en l’inici de la lliga

En marxa. El Peralada ha empatat a zero a casa contra la Pobla de Mafumet mentre que els olotins han superat el Castelldefels (3-1) i el filial a un dels favorits per l’ascens, l’Hospitalet (1-2)

L’Olot i el Girona B han començat la lliga amb victòria mentre que el Peralada ha empatat a zero com a local contra la Pobla de Mafumet. Els de la Garrotxa han superat el Castelldefels gràcies a una diana en pròpia porteria i dues més de Xavi Ferrón, des del punt de penal, i de Sergi Arranz (3-1). El filial blanc-i-vermell s’ha imposat a un dels favorits a l’ascens am dianes d’Arnau Ortiz i Dawda en la segona part (1-2).

Solvència olotina

El partit i la temporada han començat de la millor manera per l’Olot.Tot just en el minut 9, una centrada d’Albert Blázquez des de la dreta ha acabat amb una rematada en pròpia porteria de Juanito que ha significat l’1-0. Els d’Albert Carbó s’han alliberat i han controlat el matx en totes les facetes. De fet, en el 21, Blázquez ha tornat a fer una bona centrada que, en aquesta ocasió, ha trobat el cap de Sergi Arranz. El davanter empordanès, però, ha topat amb el travesser. Quan semblava que el Castelldefels intentava prémer l’accelerador, una jugada de lluita i brega de Bigas ha acabat amb penal de Juanito que Xavi Ferrón ha executat per fer el 2-0 (42’).

En la segona part, el Castelldefels ha sortit entonat al terreny de joc i, de fet, ha pogut retallar distàncies a través de Gallardo, que ha aprofitat un seguit d’indecisions defensives en l’intent de refús per afusellar Batalla (57’). Quan millor estaven els de Miki Carrillo, una contra comandada per Moha ha permès a Arranz rebre la pilota a dins de l’àrea. L’atacant ho ha fet fàcil i després d’una retallada ha batut al porter estrenant-se com a golejador olotí (70’).

L’Olot ha controlat el final del partit tot i quedar-se amb un jugador menys per l’expulsió de Gerard Batalla.

Empat de valor

L’enfrontament ha començat amb la Pobla de Mafumet generant les primeres ocasions amb perill. Una d’aquestes l’ha tingut Víctor Valverde, però la seva rematada forçada ha marxat desviada. El Peralada ha despertat passat el primer quart d’hora. La primera ocasió clara dels d’Hèctor Simón l’ha tingut Micaló després d’una gran pressió i recuperació que ha deixat al central al dins de l’àrea i ha provat un xut que Parra ha hagut de desviar (25’). Abans del descans Josu també ha posat a prova el porter visitant amb una rematada de cap a centrada de Marc Medina (43’).

Com ha passat en l’inici del partit, la Pobla de Mafumet ha sortit amb millor cara al camp. Tret d’un cop de cap d’Alan Baró, el perill l’ha portat el conjunt tarragoní. La més clara en el 75, quan Eloi Zamorano ha hagut de rebutjar damunt la línia de gol un xut visitant.

L’empat ha estat de valor per als de l’Alt Empordà, que han jugat contra un dels equips amb més joventut, però també qualitat del grup.

Un efectiu Girona B

La primera part ha estat igualada i molt competida tan per l’Hospitalet com pel Girona B, que ha intentat discutir la possessió de la pilota als riberencs. Dawda, en dues ocasions, i Arnau Ortiz, però, ho han intentat sense encert davant de la porteria d’Aliaga.

En l’inici del segon acte, el filial blanc-i-vermell s’ha pogut avançar gràcies a una diana d’Arnau Ortiz, que ha aprofitat una passada de la mort d’Iker García després d’una gran internada de l’atacant per la banda (57’). L’Hospitalet ha intentat reaccionar a la diana gironina i Morilla ha hagut d’intervenir de manera providencial, abans que Dawda fes el segon i assestés un cop gairebé definitiu als riberencs (75’). El davanter ha rebut una passada a l’espai i ha picat molt bé davant Aliaga.

Carlos Cano, en el tram final, ha posat emoció al duel retallant distàncies 1-2, però els d’Axel Vizuete han aguantat la victòria.