Mundial

Embolica que fa fort

Classificació mundial. El Tottenham té la intenció de sancionar Lo Celso i Romero en considerar que han marxat sense permís amb la seva selecció

El futbol sud-americà va viure diumenge un altre espectacle dantesc amb la suspensió del partit entre el Brasil i l’Argentina. Les autoritats sanitàries van entrar a la gespa, sis minuts després de començar el partit, per emportar-se quatre jugadors argentins que no havien complert la preceptiva quarantena de 14 dies que ha de fer qualsevol persona que arribi d’Anglaterra a territori brasiler. Emiliano Martínez, Cristian Romero, Giovani Lo Celso i Emiliano Buendía van ser deportats després del partit davant l’estupefacció del seleccionador argentí, Lionel Scaloni, i la resta de la comitiva albiceleste. El raonament argentí era el silenci de les autoritats brasileres, que no van dir res en el moment en què van entrar al país ni a l’hotel de concentració on havien passat les últimes 36 hores. A més, els argentins argumenten que tenien l’aval de la Conmebol i la FIFA i pensen que la manera d’actuar del govern brasiler és un moviment polític del president del govern, Jair Bolsonaro, per maquillar la seva horrible gestió de la pandèmia, i que el seu cop d’efecte era tallar, de soca-rel, el gran clàssic sud-americà.

El Brasil té una visió molt diferent dels esdeveniments i va decidir interrompre el partit en descobrir que els documents dels quatre futbolistes argentins que juguen a la Premier estaven falsificats. De fet, el seleccionador brasiler, Tite, ja va ser advertit de no convocar cap jugador de la Premier per a aquest partit de classificació del mundial i així ho va fer per motiu de la quarantena. En tot cas, l’esperpent ja estava servit i els últims moviments encara agafen més rellevància. El Tottenham també hi ha ficat cullerada i en les últimes hores ha anunciat que sancionarà els seus dos futbolistes, Giovanni Lo Celso i Cristian Romero, en considerar que han marxat sense permís amb la seva selecció ignorant els advertiments de les autoritats britàniques, les mateixes que van fer que els brasilers de la Premier no viatgessin.

“Els quatre d’Anglaterra assumim les conseqüències. Ho vam fer per amor a la samarreta argentina. Va ser una llàstima el que va passar. Quan va entrar el funcionari, no enteníem res. Tot va ser per motius polítics. El món esperava un gran partit, no aquest paperot”, explicava Emiliano Martínez, que, un cop torni a Anglaterra, haurà de fer una quarantena de 14 dies. Per evitar estar en un hotel Covid a terres britàniques, els jugadors s’estaran a Croàcia, on les mesures són menys restrictives i així es podran entrenar amb més normalitat. Els dos jugadors de l’Aston Villa, Emiliano Buendía i Emiliano Martínez, no jugaran el partit de dijous amb l’Argentina i viatgen en direcció a terres balcàniques. Scaloni ja els ha alliberat de l’últim compromís com havia pactat amb el club anglès per escurçar al màxim els 14 dies de quarantena.

En tot cas, l’assumpte encara no ha acabat i amb les hores que van passant caldrà veure quina és la sanció per als quatre jugadors “anglesos” i quin paper jugarà el Brasil si es confirma que els documents són falsificats.

D’altra banda, la suspensió del partit ja ha arribat a la FIFA, que haurà de prendre una decisió sobre si es reprèn el partit o bé se suspèn de manera definitiva. En tot cas, ni el Brasil ni l’Argentina necessiten aquests tres punts per ser al mundial de Qatar, però la decisió final de la FIFA pot crear jurisprudència.

LA RESPOSTA

Els quatre d’Anglaterra assumim les conseqüències. Ho vam fer per amor a l’Argentina
Emiliano Martínez
JUGADOR de la SEL. ARGENTINA
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)