3a divisió FEF

Els equips gironins marquen el camí

A bon ritme. El Girona B, líder en solitari després de sumar els nou punts en joc, i l’Olot i el Peralada, amb set de nou punts possibles, ocupen les primeres tres posicions de la classificació

Inici excel·lent per a tres dels quatre equips gironins en el grup cinquè de la tercera divisió FEF. El Girona B comanda la classificació després de ser l’únic equip que ha sumat els nou punts en joc, mentre que l’Olot i el Peralada el segueixen en segona i tercera posició respectivament gràcies als set punts sumats en aquestes tres primeres jornades, un balanç brillant per a tots tres, que els ha situat la mar de bé en les posicions més nobles.

Intractables

El filial del Girona està meravellant tots els aficionats. L’equip dirigit per Àxel Vizuete va començar la lliga amb una victòria de prestigi al camp de l’Hospitalet, un dels màxim favorits a l’ascens de categoria (1-2). Els gironins van superar també al Sant Andreu, un altre dels aspirants a fer, com a mínim, el play-off, i en l’última jornada van guanyar per la mínima el Sants en un camp petit i d’herba artificial que va posar en dificultats els joves futbolistes. Els blanc-i-vermells estan responent als rivals amb solidaritat i solvència defensiva i, en la parcel·la ofensiva, la verticalitat i la mobilitat de jugadors com ara Dawda, més que un referent, o Arnau Ortiz està fent estralls en els contrincants. Els dos jugadors s’han entrenat amb el primer equip en alguna ocasió i l’exjugador del Peralada fins i tot va entrar en l’última convocatòria del primer equip de Míchel Sánchez contra el Valladolid a Montilivi.

On se l’esperava

Amb una plantilla feta per aspirar a l’ascens directe; és a dir, a la primera plaça, el conjunt dirigit per Albert Carbó s’ha deixat dos punts en l’única visita que ha tingut fins ara contra el Vilafranca, un dels molts aspirants a fer play-off. Els olotins van començar la lliga vencent el Castelldefels (3-1) i en l’últim enfrontament, després d’empatar a zero contra els penedesencs, van superar el Figueres en un igualat i batallat duel gironí (4-3). Precisament aquest partit contra la Unió va deixar llums i ombres en l’equip garrotxí, que si bé va evidenciar bones reaccions a un marcador advers, poder ofensiu i eficàcia en l’estratègia, en la parcel·la defensiva ha de millorar la precisió –quatre gols encaixats en total, el quart que més en tot el grup.

Amb bon peu

El Peralada també ha sumat set punts dels primers nou possibles i és tercer perquè ha fet menys gols que l’Olot, si bé els dos equips tenen un balanç de +3 entre els gols fets i els encaixats.

El conjunt dirigit per Hèctor Simón, que ha entrat amb bon peu a l’equip, va empatar en l’estrena al municipal contra la Pobla de Mafumet (0-0), però en els dos següents partits ha sumat els tres punts gràcies a un joc efectiu i també una mica de sort. Si bé al camp del San Cristóbal va mostrar pragmatisme i efectivitat (0-2), contra la FE Grama, una diana en el temps afegit de Sergi Romero amb l’ajuda del porter visitant va permetre als xampanyers aguantar el ritme dels millors.

Els representants gironins tenen l’objectiu de mantenir el bon ritme inicial per mirar de distanciar-se dels rivals, un fet que serà molt complicat tenint en compte la competitivitat del grup cinquè amb una llista interminable d’equips cridats a lluitar pels mateixos objectius ambiciosos.

De moment, en la pròxima jornada, el Peralada obrirà la tanda de partits dissabte al camp de l’Ascó (17 h), el Girona B rebrà el Vilassar (a les 12 del migdia) i l’Olot visitarà el Congost de Manresa (a les 18:30 h).

El Figueres, amb la missió de reaccionar

El conjunt figuerenc és l’únic representant de la demarcació que encara no ha guanyat cap partit i que viu instal·lat en la part baixa de la classificació. L’equip dirigit per Moisés Hurtado ha sumat un sol punt dels nou primers en joc i evidencia una clara falta d’acoblament dels seus jugadors, pràcticament tots nous, amb les idees del tècnic. Això sí, la Unió va mostrar una imatge bona i esperançadora en el duel gironí al municipal d’Olot, que li va permetre avançar-se en dues ocasions en el marcador amb dos gols de Joel Arimany (0-1 i 1-2). La derrota final per 4-3 no ha d’emboirar el bon camí de l’equip alt-empordanès, que amb molta joventut a la plantilla pot sortir aviat de la part baixa si té paciència i conjunta les peces. En les dues primeres jornades, els figuerencs van perdre per la mínima al camp de l’Energia contra el Sants (1-0) i van empatar a Vilatenim contra el Vilassar (1-1) tot i avançar-se en el marcador amb gol d’Urri, que, com Arimany, en suma dos en el campionat i s’ha convertit en tota una sensació.

La Unió rebrà diumenge la visita del cuer, el Castelldefels, en una pròxima jornada en què, si aconsegueix els tres punts, farà alguns salts en la taula.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)