Champions

Tu a París i jo a Manchester

Champions League. En el PSG - Manchester City d’aquesta nit, Pep Guardiola i Leo Messi, ja recuperat de les molèsties al genoll, es retrobaran per primera vegada estant tots dos fora del Barça

Un dels millors equips de tots els temps és el Barça de Pep Guardiola. Aquell conjunt va guanyar títols, moltíssims, però sobretot va canviar el futbol, la manera de jugar i també de mirar-lo, transcendint amb un estil únic i genuí amb la pilota de protagonista. En el grup que Guardiola va orientar durant quatre temporades (del 2008 al 2012) hi havia enormes jugadors a totes les línies, però els paradigmàtics van ser Xavi, Iniesta i, per sobre de tots, Leo Messi, la diferència, el millor jugador del món. Aquesta condició assolida per l’astre argentí, que ha acabat sent el millor de la història, no s’entén, però, sense la mà del tècnic català. I és que quan Pep va aterrar al primer equip del Barça, Messi era un prometedor futbolista de 21 anys que aplegava totes les virtuts per ser el millor però que, per exemple, tenia com a millor registre en una lliga 14 gols. Quatre cursos després, en l’última lliga de Guardiola a la banqueta blaugrana, Messi va marcar-ne 50, de gols. El de Rosario i el de Santpedor van ser un binomi espectacular, que va aixecar 14 títols de 19 de possibles.

I avui, per primera vegada estant tots dos fora del Barça, es retrobaran en el París Saint-Germain - Manchester City que es diputa aquesta nit (21 h) al Parc dels Prínceps. Ara, un a París (Messi) i l’altre a Manchester (Guardiola) ja s’havien enfrontat abans, sent el català entrenador del Bayern i, més tard, del City. “Mai em vaig imaginar Messi fora del Barça, però va passar”, va dir ahir Guardiola en la prèvia del matx. “El que ha fet durant la seva carrera parla per si sol. És excepcional”, va dir. “Espero que pugui jugar; seria bo per al futbol”, hi va afegir. El 30 del PSG ha estat absent en els dos últims compromisos del conjunt que entrena Mauricio Pochettino per unes molèsties al genoll de les quals ja està recuperat, encara que el preparador dels parisencs no va revelar si serà titular. “Tot és nou per a ell. És un home que necessita adaptar-se a un nou equip, a una nova cultura”, va expressar Pochettino sobre l’exblaugrana, que ha jugat dos partits amb l’equip francès i no ha marcat. “Deixem que la gent treballi, s’adapti i que comenci a sentir-se a casa. Ha passat 20 anys a Barcelona, on se sentia a casa”, va indicar el tècnic a les portes d’un matx vital, tot i tractar-se de la segona jornada, ja que en la primera no van passar de l’empat al feu del Bruges, a priori, el rival més feble d’un grup en què també hi ha el Leipzig.

EL PROTAGONISTA

El que ha fet Messi durant la seva carrera parla per si sol. És excepcional. Tant de bo jugui
Pep Guardiola
TÈCNIC DEL MANCHESTER CITY
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)