Més futbol

Mor l’expresident de l’Olympique de Marsella Bernard Tapie

L’empresari francès Bernard Tapie ha mort a 78 anys, víctima d’un càncer d’estómac. Tapie va dirigir mitjans de comunicació, va ser diputat i es va veure implicat en diversos escàndols judicials. En l’esport, destaca el seu pas per l’Olympique de Marsella, que va aconseguir la primera i única copa d’Europa d’un club francès, el 1993, però va ser arraconat poc després de fer qualsevol funció al club per irregularitats econòmiques i esportives durant la seva gestió.

Després de cinc títols de lliga, l’Olympique va tocar sostre en guanyar la final de la copa d’Europa contra el Milan, el 1993. Però després es va descobrir que l’Olympique havia comprat un partit de lliga contra el Valenciennes, just abans de la final. Tapie va ser obligat a deixar l’Olympique i la UEFA va excloure de la competició el club, tot i que li va reconèixer com a vàlida la copa d’Europa. Envoltat de polèmiques i sospites, Tapie també va ser jutjat per un cas de compra i posterior venda de la companyia Adidas.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)