La primera, per descansar de la millor manera

Perseguida. El Figueres va aconseguir al camp del Vilafranca, un dels favorits a lluitar pel ‘play-off’ d’ascens, el primer triomf en la lliga. Els tres punts són un regalàs a l’esforç de la Unió, que descansa en la propera jornada

El Figueres va aconseguir al camp del Vilafranca, un dels favorits en la lluita pel play-off d’ascens, la primera victòria de la temporada (0-1). Els jugadors dirigits per Moisés Hurtado han lluitat i perseguit el triomf en les primeres jornades de lliga quallant bons partits i avançant-se en el marcador al seu rival en més d’una ocasió –contra el Vilassar a Vilatenim i en dues ocasions a l’estadi de l’Olot–. Després d’obtenir un empat sense gols a casa contra el cuer, el Castelldefels, els empordanesos van donar la sorpresa imposant-se als penedesencs per escalar diverses posicions en la classificació i respirar una mica més tranquils, just quan en la propera jornada descansaran per obligacions del calendari –el grup cinquè està format per disset equips i cada setmana en descansa un.

La Unió es va destapar a Vilafranca amb un partidàs que també va acabar amb el premi dels tres punts. En l’inici de la segona part, una exquisida assistència d’Adri Expósito va permetre Timo Neshtukov superar al porter rival i establir el 0-1 definitiu que confirmava el domini dels altempordanesos damunt del terreny de joc: “És un premi al treball; no teníem recompensa tot i que les sensacions estan sent molt bones. La valoració és boníssima, no es pot fer una primera part millor com la que hem fet; el Vilafranca ha reconegut la nostra superioritat” deia Moisés Hurtado, el tècnic del Figueres. I és que, Iván Moreno, l’entrenador del Vilafranca es va desfer en elogis amb els figuerencs i va admetre la superioritat del rival.

Descansar amb el cap net

Al Figueres li arriba la pausa en la lliga en un moment en el que ha aparcat el nerviosisme i el neguit que persegueix a un equip que encara no havia guanyat. La Unió encadena dues porteries a zero des que a Olot va encaixar quatre dianes (4-3) i dels últims sis punts en joc n’ha sumat quatre que li permeten assolir l’actual onzena posició. Descansar i continuar assimilant els mecanismes i les idees de Moisés Hurtado segur que anirà de meravella a una plantilla que just abans de començar la lliga va incorporar diverses peces que encara s’han d’acabar d’acoblar per complet a la dinàmica de la resta dels companys.

MAJOR SOLIDESA

Després de rebre quatre gols a Olot, el porter Jaime encadena dues porteries a zero

OXIGEN

La Unió ha sumat quatre dels últims sis punts en joc i es troba en la onzena posició