Lliga de les Nacions

La polèmica somriu a França

Lliga de les Nacions. La vigent campiona del món s’adjudica un títol remuntant el partit a Espanya amb un gol de Mbappé que l’àrbitre no invalida per fora de joc per un lleu toc en Eric García

Espanya 1 França 2

ESPANYA:Unai Simón, Azpilicueta, Laporte, Eric García, Marcos Alonso, Busquets, Rodri Hernández (Fornals, 84’), Gavi (Koke, 75’), Sarabia (Yeremy Pino, 61’), Oyarzabal i Ferran Torres (Mikel Merino, 84’).FRANÇA:Lloris, Pavard (Dubois, 79’), Koundé, Varane (Upamecano, 43’), Kimpembe, Théo Hernández, Pogba, Tchouameni, Griezmann (Veretout, 92’), Mbappé i Benzema.GOLS:1-0 (64’) Oyarzabal. 1-1 (66’) Benzema. 1-2 (80’) Mbappé.ÀRBITRE:Anthony Taylor (anglès). Grogues a Laporte, Pogba, Koundé i Mbappé.

França és el segon campió de la Nations League. Rellevant Portugal i remuntant també en la final, com ja havia fet contra Bèlgica en la semifinal, el conjunt de Didier Deschamps va tombar aquesta vegada una orgullosa selecció espanyola que va competir amb personalitat contra la campiona del món, però que va acabar caient amb un gol més que controvertit, que l’àrbitre va validar malgrat Mbappé semblava estar en fora de joc.

De nou amb Gavi amanint el mig del camp, però ara amb un futbolista de més presència física com Rodri Hernández com a acompanyant de Sergio Busquets, Espanya va ser fidel a la línia editorial que abandera Luis Enrique contra una França en què Aurélien Tchouaméni va entrar a la sala de màquines per acompanyar Paul Pogba. A diferència del que va succeir en la semifinal contra Itàlia, però, a la roja li va costar força més traduir la seva gestió de la pilota en accions de profunditat i ocasions clares de gol. Com a contrapartida, però, els futbolistes de Luis Enrique van aconseguir contenir la verticalitat de la campiona del món, que en la primera meitat pràcticament no va trobar situacions per fer córrer Kylian Mbappé o per fer entrar en circulació Karim Benzema. En un primer acte pràcticament sense oportunitats clares per superar Hugo Lloris i Unai Simón, la lesió de Raphäel Varane va ser l’element més destacat.

Però quan semblava que San Siro assistiria a una nit molt tàctica, molt controlada pels dos equips, amb poques eufòries i escassa de gols, la segona part va donar lloc a un escenari molt diferent, d’anades i vingudes i que va començar a fer-se latent en un contraatac que va acabar amb Théo Hernández estavellant una pilota contra el travesser. En l’acció següent, Sergio Busquets va trobar amb intel·ligència Oyarzabal a l’esquena de Dayot Upamecano, que, massa contemplatiu, va assistir a una definició solvent del davanter de la Real Sociedad, creuant la pilota davant la silueta de Lloris.

Lluny de poder retornar el partit al cabal inicial, de molt domini i control, però, Espanya va veure com França replicava immediatament després en una nova transició ràpida que aquesta vegada va caure als peus de Benzema, que amb una acció pròpia del seu immens talent, amb una rematada directa a l’escaire, va rescatar la final en favor d’una França que a sobre va trobar en la complicitat arbitral l’acció per donar una estocada quasi definitiva minuts després, després que Anthony Taylor decidís donar per vàlid un gol de Mbappé quan havia partit en acció de fora de joc. Segons va explicar el col·legiat anglès als futbolistes espanyols, un lleuger toc en Eric García validava la posició del davanter del París Saint-Germain, en una acció extremadament subjectiva i que va irritar uns futbolistes espanyols que van haver de morir a la desesperada, obligant Lloris a fer dues intervencions en els darrers minuts però que ja no van poder ressuscitar una Nations League que cau al palmarès de la vigent campiona del món.

SEGONA PART VIVA

La final va entrar en combustió en la represa després d’un primer acte gris

GOLS CLAU

4
gols
en 6 partits ha marcat Kylian Mbappé en la Nations League, amb gol en la semifinal i en la final.
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)