1a divisió FEF

Tan a prop i tan lluny

1a divisió FEF. El Costa Brava perd per la mínima al camp del Castelló en un partit en què pràcticament no genera cap ocasió de gol

Castelló 1 Costa Brava 0

CASTELLÓ:Iván Martínez; José Mas, Sibille, Yac, Aarón; Dani Torres, Borja Martínez (Mario Barco, 61’ (Salva Ruiz, 85’)), Esquerdo (Carles Salvador, 83’), Koné; Cubillas (Bilal, 61’) i Juanto Ortuño (Pablo Hernández, 61’).COSTA BRAVA:Marcos; Pere Martínez (Aleix Roig, 83’), Julen Monreal, Perone, Manel Royo; Forín (Cala, 73’), Manchón (Álvaro García, 83’), Antonio Romero, Galindo; Guiu (Xumetra, 6’) i Boris.GOLS:1-0 (56’) Juanto Ortuño.ÀRBITRE:Pérez Muley.T.G.:Als locals Koné, José Mas, Esquerdo i Sibille; i als visitants Forlín, Marcos, Manchón i Julen Monreal.PÚBLIC:uns 4.000 espectadors.

El Costa Brava va encadenar a Castàlia la cinquena derrota i aquest és el desè partit sense guanyar, que fa que sumi un pobríssim balanç d’un punt dels últims trenta en joc. Amb aquestes xifres es fa complicat veure el futur amb optimisme, tot i que en cada partit hi hagi algun element positiu. I és que per sumar s’ha de fer molt més del que els gironins estan oferint sobre el camp en partits com ara el d’ahir contra el Castelló. El marcador final d’1-0 contra un aspirant a tot és més que acceptable, però la realitat va ser que el Costa Brava no va tenir cap possibilitat de disputar el partit.

El club gironí va acabar enfadat amb l’actuació arbitral, però gairebé per desesperació. I és que el gol d’Ortuño en el minut 56 que va decidir el partit potser sí que era en fora de joc; però, si ho era, era per mil·límetres. I algun dels penals que es van reclamar, en cas d’haver-se assenyalat, s’hauria considerat rigorós.

El problema del Costa Brava, condicionat per una lesió preocupant en un genoll de Guiu en el minut dos, va ser que ofensivament va ser un equip excessivament estèril que va generar poquíssim perill. En la primera part, només un parell de pilotes llargues a Xumetra, que no va ser titular però que va suplir Guiu, van inquietar el Castelló, però el de l’Estartit va anar per terra en la primera –demanant penal– i es va deixar la pilota enrere en la segona quan ho tenia tot a favor per encarar sol el porter. I, en la segona, un xut de falta d’Antonio Romero que va refusar amb problemes Iván Martínez es va convertir en l’únic xut entre pals dels gironins en tot el partit.

Amb tan poca producció ofensiva, el Costa Brava ho tenia complicat per sumar a Castàlia, ja que, tot i estar prou ben ordenat al darrere i transmetre força sensació de seguretat, el conjunt orellut va generar perill constantment. La majoria d’arribades no van ser excessivament clares, però sí que els intents van ser constants. De fet, en la primera part Marcos ja va haver de fer una gran aturada per evitar el gol de Juanto Ortuño, que poc abans també havia estavellat al pal una rematada de cap. En la segona, el Castelló finalment va trobar el gol en una jugada embolicada, quan Cubillas va rebre després d’un mal xut de Dani Torres, va xutar al pal i Ortuño va recollir el rebot per marcar gairebé a plaer (56’). Després del gol, les forces es van igualar una mica més, però totes les ocasions van continuar sent del conjunt castellonenc, que fins i tot va disposar d’un penal en el temps afegit, però Marcos va aturar el xut de Pablo Hernández.