1a divisió

La volta al Sol d’Ilaix Moriba

1a divisió. Fa un any el migcampista debutava amb el Barça i ara, després de no voler renovar amb el club culer i fitxar pel Leipzig a l’estiu, s’enrola al València

Ilaix Moriba (Conakri, Guinea, 2003) va ser una alenada d’aire fresc a principis de l’any passat en el Barça. A Ronald Koeman el va encisar la capacitat física d’aquell migcampista que era juvenil de segon any, però que era descarat amb els grans, oferia presència en la medul·lar, disputava duels i, sobretot, arribava a l’àrea rival. Aterrat al futbol de base blaugrana amb només 7 anys, procedent de l’Espanyol, el guineà va fer el seu debut amb el primer equip a finals de gener en la copa i, des d’aleshores, es va convertir en habitual. Ilaix, amb només 18 anys, va disputar 14 partits de lliga, tres de copa i un de Champions League, acumulant un total de 673 minuts, i va acabar sent una de les notícies agradables en el grup de joves talents, encapçalat per Pedri i Ronald Araujo, que van irrompre en l’equip culer.

El Barça, doncs, comptava amb ell, el considerava una peça de futur, però tot es va tòrcer a l’estiu quan el futbolista, amb altes pretensions econòmiques, no va acceptar cap de les ofertes de renovació que li va fer l’entitat per ampliar un contracte que expirava el 30 de juny del 2022. Finalment, el club va prendre la decisió de deixar-lo sense pretemporada i li va obrir la porta. “És una situació que no acceptem. I hem d’actuar. No volem jugadors que hem fet a casa i que, faltant un any de contracte, no vulguin renovar”, va explicar en aquell moment Joan Laporta. Finalment, va marxar al RB Leipzig, que en va pagar 16 milions d’euros, més 6 milions en variables, una maniobra que, almenys esportivament, de moment no li ha sortit bé, ja que en el conjunt alemany pràcticament no ha jugat; en mitja temporada ha acumulat 100 minuts en totes les competicions –30 en la lliga, 10 en la copa i 60 en la Champions–, un paper absolutament testimonial.

És per això que ara, en el mercat d’hivern, un cop acabada la seva participació en la copa d’Àfrica amb Guinea, ha buscat una sortida, i ha trobat el València com a destí, cedit fins a final de curs sense opció de compra. “El València és un equip que m’agrada, que sempre és a dalt, intentant estar a l’altura dels grans equips”, va dir ahir, el migcampista de 19 anys, un cop oficialitzada l’operació. “Vull donar-ho tot al camp. Sempre que jugo intento fer-ho tan bé com puc. No m’agrada perdre. Intentarem fer feliç l’afició i posar el València on es mereix”, va concloure Ilaix.

No m’agrada perdre. Intentarem fer feliç l’afició i posar el València on es mereix
Ilaix Moriba
FUTBOLISTA DEL RB LEPIZIG CEDIT AL VAlÈNCIA
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)