Mundial

La inspiració de Dani Olmo

Amistós. Un golàs del talentós atacant egarenc al minut 90 dona la victòria a la selecció espanyola contra l’albanesa al RCDE Stadium

Espanya 2 Albània 1

ESPANYA:Raya; Carvajal (Azpilicueta, 73’), Eric García, Pau Torres, Marcos Alonso (Jordi Alba, 64’); Rodri, Gavi (Carlos Soler, 64’), Pedri; Sarabia (Olmo. 63’), Morata (Yéremi Pino, 73’) i Ferran Torres.ALBÀNIA:Berisha; Ivan Balliu (Roshi, 84’), Hysaj, Djimsiti, Ismajli, Çikalleshi (Uzuni, 61’), Keidi Bare, Gsajula (Ramadani, 61’), Laci (Asllani, 78’), Kumbulla i Broja (Manaj, 84’).GOLS:1-0 (75’) Ferran Torres. 1-1 (85’) Uzuni. 2-1 (90’) Dani Olmo.ÀRBITRE:Trustin Farrugia Cann.T.G:Al visitant Djimsiti.PÚBLIC:35.444 espectadors al RCDE Stadium.

En el retorn de la selecció espanyola a Catalunya, 18 anys després, l’egarenc Dani Olmo en va ser la figura. L’atacant del RB Leizpig, que va entrar al minut 64, va dinamitzar l’atac del conjunt dirigit per Luis Enrique, en el tram final, i va acabar decidint l’Espanya-Albània (2-1) amb un golàs al minut 90 quan l’enfrontament s’encaminava cap a l’empat.

No va ser una actuació massa convincent la que va oferir el combinat estatal en un sorollós RCDE Stadium on es van reunir 35.444 espectadors. Molt encallada durant tot el partit, la selecció espanyola va tenir molts problemes per generar ocasions davant d’un equip albanès ben endreçat al darrere, i no va ser fins a la segona part que va poder agitar una mica el joc en camp rival.

Albània, per la seva banda, no va generar molts problemes al porter David Raya, el barceloní ahir titular. El sentinella del Brentford, la principal novetat en la convocatòria, va debutar, sortint d’inici juntament amb els del Barça Eric García, Pedri –que van jugar tot el partit–, Gavi i Ferran Torres, i després del descans va entrar Jordi Alba. De l’Espanyol, amb RDT, lesionat, la representació com a amfitrió en el feu blanc-i-blau la va tenir Keidi Bare, que va disputar tot el matx. Amb Keidi, va jugar també Ivan Balliu, el de Caldes de Malavella, indiscutible en el carril dret albanès.

El futbol doncs va ser espès i, enmig de l’embús, els canvis de Luis Enrique van ser transcendentals, sobretot l’entrada de Yéremi Pino i de l’esmentat Dani Olmo. El canari va originar el gol que va obrir la llauna, obra de Ferran Torres (75’), que continua afinat de cara a porteria. S’entreveia la diana del valencià definitiva, però va emergir Uzuni (85’) que en una acció afortunada va establir l’empat, que a última hora el talentós i inspirat Dani Olmo (90’), amb un gran xut per l’escaire, va trencar.

Arnau Tenas, convocat

El porter del Barça B, que estava concentrat amb la selecció espanyola sub 21, va fer ahir el salt a l’absoluta. Arran de la baixa de Robert Sánchez per motius personals, Luis Enrique va demanar al tècnic del combinat estatal inferior, Luis de la Fuente, que li cedís un dels tres porters que tenia citats, i l’escollit va ser Arnau Tenas, que farà de tercer porter a les ordres de l’entrenador asturià.