Champions

La Champions tindrà un nou format sense fase de grups

A partir de la temporada 2024/2025, la Champions canviarà radicalment. La UEFA ha aprovat un nou format de la màxima competició europea en què desapareixerà la fase de grups i tots els participants es reuniran en una única lliga.

La Champions passarà de 32 a 36 equips. Aquestes quatre places es repartiran de la següent manera: un lloc serà per al tercer classificat del campionat que estigui en la cinquena posició del rànquing de federacions de la UEFA, una altra plaça serà per a un campió nacional i els dos últims bitllets seran per a les dues federacions membre amb el millor rendiment col·lectiu dels clubs en la temporada anterior (nombre de punts obtinguts dividits pel nombre de clubs participants). Els equips classificats en la millor posició fora de les places de Champions en aquestes dues federacions entraran en la competició.

Tots ells estaran englobats en una lliga en què cada club disputarà un total de 8 partits contra 8 rivals diferents (4 com a local i 4 com a visitant). Després d’aquestes jornades, els 8 primers classificats accediran directament a la ronda de vuitens. Els que quedin entre el 9è i el 24è lloc es disputaran les vuit places restants en una eliminatòria d’anada i tornada. Aquest format també s’aplicarà a l’Europa League i a la Conference League, les altres competicions sota el paraigua de la UEFA. De cara a la fase final, es contempla la possibilitat de disputar una final four amb semifinals i final.

El president del màxim organisme europeu, Alexander Ceferin, considera que és un format “que millorarà l’equilibri competitiu”.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)