3a divisió FEF

L’experiència, un element clau?

‘Play-off’ d’ascens a 2a FEF. L’Olot intentarà fer valer la veterania de molts dels seus futbolistes per superar un Girona B més verd en situacions a cara o creu

L’Olot i el Girona B es juguen la possibilitat d’accedir a l’últim esglaó en la lluita per l’ascens a segona divisió FEF, un cara o creu en la final del play-off català. En aquestes situacions al límit, l’experiència és un grau i el conjunt de la Garrotxa és qui més en té, per edat dels seus jugadors i per recorregut en categories superiors. Els olotins van demostrar contra el Sant Andreu controlar el ritme de l’enfrontament i portar-lo al seu terreny, amb molta feina i rigor tàctic, fins a decantar-lo al final amb una diana d’Arranz (89’). L’equip que va derrotar els quadribarrats va tenir una mitjana de 27,7 anys, i va ser Guillem Terma, amb divuit, el jugador més jove de tots. Eloi Amagat i Xumetra, dues de les peces més decisives, van ser els més veterans –els dos han arribat a jugar a primera–, seguits d’Aimar Moratalla (35), amb 39 partits a segona A amb el Llagostera. “En partits com el que jugarem, l’experiència és clau, però també ho és la qualitat individual. La suma de tot ens va permetre passar a la final”, comenta Manix Manidola, el tècnic basc del conjunt garrotxí.

Tot i que alguns dels seus components han arribat a debutar amb el primer equip del Girona a segona A, el filial blanc-i-vermell no té tant de recorregut en situacions a cara o creu com la final del diumenge. Axel Vizuete té una plantilla molt jove i la mitjana d’edat del seu onze contra el San Cristóbal va ser de 20,2 anys. Lluc Matas i Òscar Ureña van ser els més joves amb divuit anys i el golejador, Adrià Gené, va ser el més veterà, amb només 23 anys: “Tenim un equip molt jove, l’aposta va ser formar i disposem de diversos juvenils en plantilla. Tot i això, hem viscut situacions que ens poden ajudar de cara aquest partit. Venim de dos ascensos, però sí que el curs passat alguns jugadors i el cos tècnic vam viure la creu de quedar-nos a les portes de l’ascens”, diu el tècnic del Girona B, Axel Vizuete.

L’OLOT

27,7
Mitjana de l’onze
contra el Sant Andreu amb quatre jugadors superant, de llarg, la trentena

EL GIRONA B

20,2
Mitjana de l’onze
contra el San Cristóbal, amb el golejador, Adri Gené, com el més veterà amb 23 anys
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)