Europa League

Heroi Santos Borré

Europa League. L’ariet impulsa l’Eintracht de Frankfurt cap al títol en la final contra el Rangers empatant el partit en la segona part i marcant el penal decisiu en la tanda

Eintracht de F. 1 Rangers 1

EINTRACHT DE FRANKFURT:Trapp; Touré, N’Dicka (Lenz, 101’), Tuta (Hasebe, 58’); Knauff, Rode (Jakic, 90’), Sow (Hrustic, 105’), Kostic; Lindstrom (Hauge, 71’), Kamada i Santos Borré.RANGERS:McGregor; Tavernier, Goldson, Bassey, Barisic (Roofe, 117’); Jack (Davis, 74’), Lundstram, Kamara (Arfield, 90’); Wright (Sakala, 74’ (Ramsey, 117’), Kent i Aribo (Sands, 101’).GOLS:0-1 (57’) Aribo. 1-1 (69’) Santos Borré.ÀRBITRE:Slavko Vincic.T.G:A Wright i Aribo, del Rangers.T.V.:Cap.PENALS:Comença xutant el Rangers; Tavernier (gol). Lenz (gol). Davies (gol). Hrustic (gol). Arfield (gol). Kamada (gol). Ramsey (atura Trapp). Kostic (gol). Roofe (gol). Santos Borré (gol). 5-4 favorable a l’Enitracht de Frankfurt.

L’Eintracht de Frankfurt és el nou campió de l’Europa League. El conjunt alemany, botxí del Barça i protagonista d’un torneig en què no ha rebut cap derrota, va imposar-se al Rangers en els penals (5-4) després de 120 minuts de final que van acabar en empat (1-1). L’heroi dels alemanys va ser Rafael Santos Borré. El davanter colombià, que tampoc és que s’hagi inflat a fer gols en la primera campanya amb el conjunt alemany (8 en la Bundesliga i 4 en l’Europa League), va ser puntual, però, ahir al Sánchez Pizjuán de Sevilla, primer per empatar el partit en la segona part i forçar la pròrroga, i després per, en la tanda de penals, marcar el cinquè i definitiu que va donar el títol a l’equip que entrena Oliver Glasner. També bona part de la gesta recau a les espatlles de Kevin Trapp, que va parar una pena màxima i que, sobretot, en el minut 117 del temps extra va fer una aturada brutal en una rematada a boca de canó de Ryan Kent. És el segon títol europeu de la història per a l’Eintracht de Frankfurt, que té una copa de la UEFA a les vitrines, guanyada fa més de 40 anys, la temporada 1979/80.

Pel que fa al matx al feu sevillà, va destacar per la igualtat. Els dos gols, de fet, van arribar en el segon temps i van estar precedits, tots dos, de greus errades defensives. El primer va ser dels escocesos, dirigits per Giovani van Bronckhorst. Aribo (57’) va aprofitar una desafortunada relliscada del defensa Tuta, que el va deixar sol davant de Trapp. L’empat dels alemanys el va fer Santos Borré (69’) rematant una centrada de Kostic davant la passivitat dels centrals Goldson i Bassey. En la pròrroga no es va moure el reultat i el punt de penal va decidir.

Cinc seguidors de l’Eintracht, detinguts

Cinc seguidors de l’Eintracht de Frankfurt van ser detinguts per disturbis i agressions a aficionats del Rangers en una baralla que va tenir lloc durant la matinada de dimarts a dimecres al davant de la catedral de Sevilla, ciutat on es va disputar la final. D’acord amb el que va informar la policia en un comunicat, els fets es van produir quan un grup de 200 seguidors de l’Eintracht va agredir seguidors del Rangers i, després, davant la intervenció policial, també van llançar vidres, bengales i taules contra els agents. No va ser aquest l’únic incident, ja que durant el dia d’ahir se’n van comptabilitzar un parell més, segons fonts policials, també iniciats per aficionats alemanys que van atacar els escocesos, la qual cosa va provocar enfrontaments.