Més futbol

El City remunta un 0-2 en cinc minuts a l’Aston Villa i s’endú la Premier

Pep Guardiola ha aixecat la seva quarta Premier després d’una tarda èpica a l’Ettihad en què els jugadors del City han remuntat un 0-2 en cinc minuts a la segona part amb gols de Gündogan (75’ i 80’) i Rodri (78’). El Liverpool també ha fet els deures derrotant el Wolverhampton (3-1).

El City s’ha estavellat en el primer temps contra la defensa del Villa tot i que Guardiola ha posat els seus jugadors més creatius sobre el camp, De Bruyne, Bernardo, Mahrez i Fodden. El jove davanter anglès ha tingut la més clara (23¡) però la seva rematada ha sortit fregant el pal. Poc després l’exblaugrana Digne s’ha internat per l’esquerra i la seva centrada la rematada de cap l’altre lateral, Cash, provocant el desencís en la grada. Al descans, amb tot, el City encara era campió ja que el Liverpool empatava contra el Wolverhampton a Anfield Road (1-1). Quedaven doncs 45 minuts apassionants als dos camps.

Al segon temps els seguidors del City ho han vist perdut quan un altre exblaugrana, Coutinho, ha fet el 0-2 (69’) completant un gran contraatac. L’entrada de Gündogan al camp ha estat decisiva. L’alemany ha fet de cap el primer (78’) i ha obert la caixa de trons. Rodri, amb un gran xut des de fora de l’àrea ha fet l’empat, i seguidament De Bruyne ha fet una centrada letal a l’àrea petita que Gündogan ha acompanyat a la xarxa. Increïble.

L’afició ha embogit. Els seguidors, finalment, han pogut oblidar el drama de la Champions al Bernabéu i celebrar una històrica vuitena lliga amb un desenllaç d’infart. La invasió de camp ha estat absoluta. Guardiola, plorant, s’ha abraçat amb els assistents. La sensació d’alliberació ha estat absoluta. Guardiola ha guanyat 10 de les 13 lligues en què ha estat entrenador professional.