Territorial

Joan Soteras, president amb els clubs dividits

Federació Catalana de Futbol. L’actual president és reelegit per als pròxims quatre anys amb només 396 vots dels 1.041 emesos, seguit d’Àlex Talavera (370), Juanjo Isern (238) i Pep Palacios (23)

Joan Soteras, president de la Federació Catalana de Futbol des del 2018, allargarà el seu mandat quatre anys més després de ser reelegit president en les eleccions que es van celebrar ahir en un dia històric, ja que feia onze anys que els presidents dels clubs del futbol català no escollien a les urnes el seu màxim dirigent. El sabadellenc es va imposar als seus tres rivals –Àlex Talavera, Juanjo Isern i Pep Palacios–, però ho va fer amb un resultat ajustadíssim, ja que només 26 vots van separar Soteras de Talavera en uns comicis en què 1.041 dels 1.220 presidents del futbol català, que representen un 85 per cent del cens, van exercir el seu dret a vot.

Joan Soteras va obtenir 396 vots, que li serveixen per allargar el seu mandat. El va seguir de ben a prop Àlex Talavera, que va aconseguir 370 vots. També va rebre una xifra més que respectable de vots Juanjo Isern, que en va obtenir 238, mentre que Pep Palacios va tancar les eleccions amb 23 vots. Dels 14 vots restants 10 van ser en blanc i 4 van ser considerats nuls. “Hem guanyat amb un resultat ajustat, però després de la participació tan alta només em queda felicitar els altres candidats. A partir d’avui continuarem allargant la mà a tothom, buscant el millor per al futbol català. A veure si d’una vegada tots podem anar a l’una. Jo seré el president de tots i estic a disposició dels clubs per al que faci falta”, comentava Joan Soteras just després de conèixer el resultat de les urnes i d’agrair l’alta participació: “El futbol català ha donat una lliçó de democràcia i de saber estar, perquè no hi ha hagut ni un sol problema en tota la jornada electoral.”

L’expresident del Sabadell continuarà com el màxim responsable de la FCF, però si una cosa va quedar clara també en la jornada d’ahir és que el sabadellenc no té el suport d’una gran part del futbol català. El factor que va acabar afavorint clarament Joan Soteras a les urnes és el fet de tenir tres candidatures alternatives, ja que entre Talavera, Isern i Palacios van obtenir ni més ni menys que 631 vots. És a dir, més del 60 per cent dels vots. Segurament, doncs, amb una única candidatura alternativa el resultat final podia haver estat completament diferent. Sense anar més lluny, i mirant el resultat de les eleccions dividit per delegacions, Soteras va guanyar en vuit delegacions, mentre que Àlex Talavera va aconseguir el triomf en sis. A més, l’expresident del Cornellà va ser el més votat en delegacions importants com el Barcelonès, Lleida, Tarragona i el Baix Llobregat, però això no li va servir per evitar la victòria de Joan Soteras, amb un suport molt majoritari a la delegació de Girona.

LA VALORACIÓ

Globals
Joan Soteras 396
Àlex Talavera 370
Juanjo Isern 238
Pep Palacios 23
En blanc 10
Nuls 4
Per delegacions
Barcelonès:
Talavera (51), Isern (49), Soteras (36) i Palacios (8).
Girona:
Soteras (93), Talavera (43), Isern (24) i Palacios (2).
Lleida:
Talavera (58), Soteras (44), Isern (22) i Palacios (1).
Tarragona:
Talavera (46), Isern (33), Soteras (27) i Palacios (2).
Terres de l’Ebre:
Soteras (24), Isern (18) i Talavera (13).
Anoia:
Soteras (15), Isern (6) i Talavera (5).
Bages-Berguedà-Cerdanya:
Soteras (24), Talavera (13) i Isern (11).
Baix Llobregat:
Talavera (44), Soteras (22), Isern (14) i Palacios (2).
Maresme:
Soteras (34), Isern (9) i Talavera (8).
Osona:
Soteras (17), Talavera (11), Isern (9) i Palacios (2).
Penedés-Garraf:
Talavera (40), Soteras (6), Isern (5).
Vallès Occidental-Sabadell:
Soteras (19), Talavera (9), Isern (7) i Palacios (1).
Vallès Occidental-Terrassa:
Soteras (21), Isern (19) i Talavera (3).
Vallès Oriental:
Talavera (26), Soteras (14), Isern (12) i Palacios (5).

FACTOR CLAU

La divisió de vots entre els rivals de Soteras, clau en la reelecció del sabadellenc com a president
Hi ha hagut una participació molt alta. El futbol català ha donat una lliçó de democràcia
Joan Soteras
president de la federació catalana de futbol
Hem guanyat amb un resultat ajustat i he de felicitar els altres candidats. Seré el president de tots i estic a disposició de tots els clubs
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)