Champions

El Madrid tomba el Liverpool (0-1) i s’endú la 14a Champions

El Madrid ha aixecat a París la seva 14a Champions després de tombar el Liverpool, que ha perdonat en atac i ho ha acabat pagant. Després d’un gol anul·lat a Benzema al límit del descans l’equip blanc ha canviat el signe del partit amb un gol de Vinicius (58’). Courtois, imponent sota els pals, ha estat el gran heroi de la final.

El primer que recordarem de la final és la vergonyosa organització de la UEFA en el control d’accés a l’estadi, que ha provocat un allau d’aficionats a les portes. Molts d’ells han saltat les tanques de seguretat i han accedit sense entrada al camp, mentre molts altres, la majoria del Liverpool, s’han quedat fora. En resum, el partit ha començar 36 minuts més tard de l’hora prevista, tot un escàndol i més sabent que la final es va traslladar a París per la tradicional bona organització de les autoritats franceses, les mateixes que hauran de tirar endavant els Jocs del 2024.

Sobre el terreny de joc el domini del Liverpool durant 40 minuts ha estat insultant. Possessió de la pilota, pressió, seguretat en defensa i un grapat d’ocasions, la més clara un xut de Mané al pal (20’). Courtois ha salvat els blancs, com sempre, en el minut 15 amb una altra extraordinària aturada a Salah (15’), que també ha pogut marcar en el 17’ i el 33’. Mané ha estat un corcoll i Alexander-Arnold, jugant de fals migcampista, també s’ha internat amb perill per la dreta. Després d’un potent xut de Henderson (40’) el Liverpool ha arribat el moment Benzema, l’únic de la primera part.

Després d’una cadena d’errors de la defensa anglesa el francès ha acabat superant Allison (42’). El VAR s’ha estat tres minuts de rellotge repassant la jugada i finalment l’ha anul·lat per fora de joc. Un petit miracle amb els precedents del Madrid en aquesta Champions.

En la segona part el Madrid finalment ha fet el seu primer xut entre els tres pals i, com era d’esperar, ha anat cap a barraca. Vinicius, sol, ha rematat una passada de mèrit de Valverde. Salah ha tornat a posar a prova a Courtois (63’), però el porter blanc ha continuat amb la persiana baixada. El belga ha segellat la seva imperial actuació amb una aturada formidable a Salah, quan aquest ha rematat a boca de canó (83’). Klopp ha posat tota la carn a la graella (Diego Jota i Firmino) però l’únic equip que fa gols en el temps afegit ja sabem quin és.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)