Ligue 1

L’afició del Saint-Étienne carrega contra l’equip després del descens

El conjunt dirigit per Pascal Dupraz perd la categoria en una agònica tanda de penals d’avant l’Auxerre, que puja a la Ligue 1

El Saint-Étienne, el club amb més títols de la lliga francesa amb deu, els mateixos que el PSG, jugarà la temporada que ve a la segona divisió després de perdre l’eliminatòria de permanència en la tanda de penals contra l’Auxerre (4-5). El conjunt de Les Verts va acabar la temporada regular a la divuitena posició, fet que els obligava a jugar-se la permanència contra l’Auxerre, tercer classificat de la Ligue 2.

El drama del descens del Saint-Étienne davant la seva afició va provocar que es vivís un capítol més de violència en els camps de futbol francesos. I és que quan va finalitzar el partit els aficionats locals van protagonitzar una invasió de camp per llençar bengales contra els seus propis jugadores, cos tècnic i directiva. Unes imatges lamentables que no justifiquen de cap manera el que es va viure al Stade Geoffroy-Guichard.

Després del partit d’anada, en què el marcador final va ser d’1-1, el conjunt del sud-est de França necessitava guanyar el segon partit a casa per mantenir la categoria, però les coses no van anar com esperaven. L’Auxerre es va avançar en el marcador al minut 51 amb un gol d’Hamza Sakhi. Amb el 0-1 els nervis es van apoderar dels jugadors locals, que eren ser incapaços de crear perill, però quan faltaven 14 minuts pel final, una bona jugada per banda dreta va acabar amb la rematada de Mahdi Camara que aconseguia empatar el partit. D’aquesta manera es va arribar a la pròrroga, en què cap dels dos equips va ser capaç de fer gol. Finalment, la tanda de penals es va decantar pels visitants per 4-5, sent l’exjugador del Betis i Celta, Ryad Boudebouz, l’únic en fallar el seu penal.

Amb aquest resultat, el deu vegades campió de la lliga francesa baixa de divisió per tercer cop en la seva història, mentre que l’Auxerre torna a primera onze anys després.