Més futbol

L’AEM jugarà a la nova categoria de plata

Les lleidatanes van vèncer el CD Femarguín en un partit d’infart i són equip de la nova primera divisió FEF

La secció esportiva AEM jugarà la temporada vinent a la nova segona divisió del futbol estatal femení, després de superar el CD Femarguín SPAR Gran Canària en la final del play-off (5-4). El conjunt blau va superar les canàries a Lleida en un partit d’infart que es va acabar decidint a falta de quatre minuts per acabar la pròrroga.

Oficialment, ha estat una permanència, però amb regust d’ascens, i així es va celebrar al Recasens. El partit va ser una oda al futbol. Gols, detalls tècnics, polèmica i emoció fins al darrer segon. I no va començar bé el partit per a les d’Óscar Cobacho que veien com en el minut 4 s’avançava el Femarguín –desenes classificades al grup sud. Va reaccionar l’AEM en un moment clau, i Alexia va fer l’empat a menys de cinc minuts per al descans.

A partir d’aquí, més de 75 minuts de bogeria.Les visitants van fer dos gols,però l’AEM va ser capaç de remuntar el partit en cinc minuts i forçar la pròrroga gràcies a dos gols de penal anotats per la capitana Vane i Dulce. A més, les rivals s’havien quedat amb una jugadora menys en l’acció del segon penal.

Tot de cara per afrontar el temps extra, però només arrencar es tornava a avançar el Femarguín. Al 99 Vane signava el seu doblet per igualar novament el marcador (4-4). I si no hi havia hagut prou emocions, el final va ser d’infart. En el minut 117, l’àrbitre va xiulava el tercer penal favorable a les blaves, però el va aturar la portera visitant. Semblava que l’AEM havia deixat escapar el triomf i tot es decidiria a la tanda de penals, però en la jugada següent Andrea Gómez va marcar el cinquè i definitiu gol per donar la victòria a les locals i deixar-les a la nova segona divisió.

El fet que la temporada vinent es professionalitzi la primera categoria del futbol femení anirà acompanyat de més canvis en les competicions que la precedeixen. Així, desapareixerà també la fins ara segona competició estatal, Reto Iberdrola, per donar pas a la primera divisió FEF, que estarà formada per un únic grup de setze equips – la meitat dels que hi havia actualment .

Aquesta reestructuració provocava que enguany fos una temporada especial i complicada. L’AEM va estar fins a l’última jornada de fase regular lluitant per quedar entre els cinc primers, posicions que donaven la permanència directa. Però va acabar 7è, a només un punt d’aquestes places, i veient-se obligat a jugar una final de play-off per definir si jugaria al segon o tercer esglaó del futbol femení. Serà el segon.