2a divisió FEF

Optimisme al Costa Brava per inscriure’s a temps

2a divisió FEF. A les dotze de la nit s’acaba el termini per pagar els prop de 50.000 euros de deute, però les últimes gestions acosten l’objectiu

S’acaba el temps. Ja fa dies que les pàgines del calendari van passant i el Costa Brava continua amb els problemes econòmics sobre la taula. És el colofó a una temporada per oblidar per als gironins, després de descendir sobre la gespa a 2a divisió FEF. I el desenllaç de la pel·lícula s’ha de saber avui, el dia que oficialment es donarà per tancada la temporada 2022/23. Això vol dir que el club gironí té fins a les dotze de la nit per pagar els prop de 50.000 euros que deu en salaris a la plantilla i al cos tècnic, corresponents en gairebé tots els casos a les tres últimes mensualitats. I és que sense eixugar aquest deute el club no podrà inscriure el primer equip a la 2a divisió FEF i patirà un descens administratiu que comportaria un daltabaix terrible per a una entitat que penja d’un fil. Si és capaç de pagar el deute el club blau-i-vermell quedarà inscrit a la categoria i no haurà de patir per un descens administratiu, però la feina no s’acabarà aquí, perquè el Costa Brava encara hauria de tornar a rascar-se la butxaca per construir un projecte amb garanties en una categoria inferior que la del curs passat, però també molt competitiva.

Les vies per aconseguir els fons per assumir el deute s’esgoten. Però el pitjor és que la cursa ja és contra rellotge. El traspàs de la propietat del club de la família Alsina-Tarragó a Carlos Sánchez i els seus socis no ha tingut els resultats esperats, perquè l’objectiu era garantir la viabilitat del club, però aquest ja ha dit públicament que no pot assumir aquest pagament. I el problema és greu, perquè el procés de compra en cap moment s’ha donat per definitiu. De fet, qui en aquestes últimes hores lidera la recerca de vies que puguin assegurar fer front al deute que té el club és la mateixa família Tarragó-Alsina, tot i que en els últims mesos hagin actuat només com a treballadors del club amb el càrrec de presidenta, Isabel Tarrago, i director esportiu, Oriol Alsina.

Sensacions positives

Queden menys de 24 hores per conèixer el destí d’un club que sempre ofereix sorpreses. De fet, després de totes les gestions que va fer el club durant el dia d’ahir l’ambient que es respira és diferent, i és que la via per poder afrontar els deutes i evitar el descens administratiu –en cap cas no pagar el deute implicaria la desaparició del club, com a mínim de manera imminent– sembla més a prop que mai. Ara falta que es pugui concretar en les hores que queden per evitar caure a la cinquena categoria del futbol espanyol, un cop que faria molt de mal.

El Girona B, pendent del desenllaç

Molts clubs estan pendents del que pugui passar avui amb el Costa Brava i altres clubs espanyols en una situació similar. Un d’aquests és el Girona, que en cas d’haver-hi una vacant a la 2a divisió FEF estaria disposat a assumir el cost per pujar el filial, que s’ha quedat a les portes de l’ascens els dos últims cursos. En principi, si una de les places lliures a 2a divisió FEF és la del Costa Brava, el Girona B tindria prioritat a l’hora d’adquirir la plaça, però el club no ho dona per fet perquè la FEF ja ha actuat diferent en altres casos.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)