1a divisió FEF

Les exigències de la “nova” primera federació

La FEF canvia el nom a la categoria i publica les bases per poder competir-hi la pròxima temporada

Després de tan sols una temporada, la federació espanyola ha decidit canviar oficialment la nomenclatura de la 1a FEF, que passa a ser ara la primera federació. A més, s’han publicat els requisits que els clubs han de complir per poder-se inscriure a la categoria, amb canvis respecte a la temporada anterior. Les exigències, tant econòmiques com, sobretot, logístiques, incrementen.

En primer lloc, per poder iniciar el procés d’inscripció els clubs han d’estar al corrent de pagament de totes les seves obligacions amb la federació i jugadors –incloent els pagaments de la temporada anterior . A més, serà necessari haver aportat correctament totes les dades econòmiques sol·licitades al llarg de la darrera temporada.

Superant aquests requisits previs, en el moment de la inscripció caldrà dipositar un aval bancari, una pòlissa d’afiançament, o mitjançant transferència bancària a la FEF, per un import mínim del 10% del tancament de les despeses auditades la temporada anterior i mai inferior a 100.000 euros.

A partir d’aquí, aquesta temporada s’activen exigències normatives importants en termes logístics i d’infraestructures per poder competir. Per començar, serà obligatori tenir un terreny de joc de gespa natural, quedant prohibida l’artificial. A més, serà necessari tenir una il·luminació mínima suficient (600 luxs) a l’estadi. Finalment, s’exigeix tenir un estadi amb una capacitat mínima de 4.000 espectadors i grades perimetrals a tot el camp, tenint en compte possibles impediments urbanístics o de configuració de l’espai. Aquest darrer requisit no serà vigent fins a la temporada següent –2023/24– i, de fet, la FEF el continua estudiant amb la possibilitat de modificar-lo.

D’altra banda, s’incorporen algunes normes més que giren al voltant de les fitxes i salaris. Els equips hauran de comptar al llarg de la temporada amb el nombre mínim de divuit llicències professionals exigides. A més, s’haurà de garantir un salari mínim de 35.000 euros anuals amb dedicació completa per a tots els jugadors majors de vint-i-tres anys amb fitxa professional. Una xifra subjecta a què els clubs ingressin mig milió d’euros pels drets televisius. Si aquesta quantitat és menor, el salari mínim també es reduirà.

No són pocs els clubs que han tingut dificultats econòmiques aquesta primera temporada en una categoria clarament deficitària. Fins a disset dels quaranta totals han patit denúncies per impagaments de nòmines als jugadors i han hagut de fer esforços o els estan fent per resoldre els problemes i poder competir la temporada que arriba. Tenen fins al 18 de juliol a les 14h per formalitzar la inscripció a la categoria. Els que no ho hagin fet una vegada superat aquest termini, s’entendrà que han renunciat a la seva participació.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)