1a divisió

Ernesto Valverde torna a l’Athletic

El club fa oficial el retorn de l’extremeny de la mà del nou president, Jon Uriarte

Ernesto Valverde és oficialment el nou entrenador de l’Athletic Club. Una notícia més que esperada per a tothom, ja que el txingurri havia estat l’opció escollida per Jon Uriarte durant la campanya electoral. Després de la victòria del bilbaí en les eleccions del passat divendres era qüestió de dies que es fes oficial el retorn de Valverde. Serà la tercera etapa al club d’un tècnic que no entrenava des que va sortir del Barça l’any 2020.

Valverde és un ídol a Bilbao. És l’entrenador que més partits ha dirigit en la història de l’Athletic (306) i el que més a Europa (42). Els resultats anteriors l’avalen. En un total de sis temporades al primer equip va aconseguir cinc classificacions europees, una d’elles a la Champions. A més, va ser l’entrenador que va trencar més de trenta anys de sequera de títols aconseguint la Supercopa d’Espanya l’any 2015. Precisament va ser contra el Barça i al Camp Nou amb un resultat global de 5 a 1 per l’Athletic després de l’anada i la tornada.

Valverde també va ser jugador de l’Athletic durant sis temporades. Posteriorment, es va formar com a tècnic a Lezama i va ser entrenador del filial abans de fer el salt al primer equip l’any 2003. El tècnic suma 140 victòries amb el conjunt basc. A més, hi ha guanyat la Supercopa, va ser subcampió de Copa del Rei i va arribar a uns quarts de final de l’Europa League l’any 2016, caient als penals contra el Sevilla.

Fora de l’Athletic, Valverde també ha demostrat ser un entrenador de nivell. Al Barça hi va estar dues temporades completes i la meitat de la tercera, quan se’l va acomiadar. En aquest període va aconseguir guanyar dues lligues, una copa i una supercopa. Pel que fa a la Champions, va arribar als quarts de final i a semis, caient en les històriques remuntades de Roma i Liverpool. Anteriorment, també havia passat per la banqueta de l’Espanyol durant dues temporades, aconseguint arribar a la final de la UEFA l’any 2007, caient als penals contra el Sevilla. A més, també ha entrenat al Vila-real, al València i a l’Olympiacos grec.

Valverde torna a l’Athletic cinc anys després de deixar-lo, ho fa com a aposta del nou president del club, Jon Uriarte. L’extremeny va deixar clar que no tornaria a entrenar si no trobava un repte que el motivés i ha estat aquest. El txingurri s’asseurà a la banqueta del nou San Mamés com ja va fer a la de l’antic durant sis anys.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)