1a divisió FEF

El Barça renova el futur, amb Marc Casadó i Chadi Riad

El Barça ha fet oficials les renovacions de Marc Casadó i Chadi Riad fins al juny del 2024. Tots dos jugadors es troben en una situació idèntica, acaben la seva etapa juvenil i passaran a formar part del Barça Atlètic a partir d’aquesta pròxima campanya. A més, els dos jugadors s’estan exercitant a les ordres de Xavi des d’aquest dilluns, el primer dia de la pretemporada del primer equip.

Marc Casadó va arribar al Barça l’any 2016 amb tan sols dotze anys per jugar a l’infantil A, procedent de la Damm. La temporada passada va ser el capità del juvenil A que va aconseguir un doblet: la lliga de divisió d’honor i la copa de campions. Casadó juga de mig centre, malgrat que també pot ocupar els dos interiors. Ve de jugar 38 partits, tots com a titular, i anotar tres gols. Va ser una peça clau de l’equip d’Òscar López i s’ha guanyat estar entrenant avui dia amb el primer equip.

També va quallar una enorme temporada al juvenil A Chadi Riad. El central de Palma de Mallorca - amb doble nacionalitat, espanyola i marroquina –va arribar al Barça el 2019. Després del seu primer any de blaugrana va marxar cedit al Sabadell amb qui va acabar debutant a segona divisió amb el primer equip. L’última temporada va ser indiscutible per Òscar López. 38 partits, 34 com a titular i quatre gols. Riad és un central realment prometedor i amb un sostre molt alt. Esquerrà, amb una bona sortida i capacitat per trobar passades progressives que trenquin línies de pressió, poderós físicament, intens i amb un gran caràcter.

Ambdós estaran aquesta pròxima temporada a les ordres de Rafa Márquez. El filial blaugrana va anunciar onze baixes fa una setmana i ha de començar a perfilar la plantilla amb els jugadors que pugin del juvenil i les incorporacions que s’acabin fent. De fet, tant Riad com Casadó apunten a ser importants pel Barça Atlètic. Tenint en compte el seu rendiment i les baixes segurament seran jugadors de pes pel tècnic mexicà. Riad, de fet, té clares opcions de ser directament titular al costat de Mika Mármol. El seu talent i caràcter poden aportar molt i les baixes d’Arnau Comas i Ramos Mingo li obren la porta.

Casadó, en canvi, tindrà més competència. Ha marxat Jandro Orellana, però tot apunta que la posició de sis serà, d’inici, per a Álvaro Sanz. Als interiors, continuen Matheus Pereira i Antonio Aranda i arriba Pablo Torre - si no es queda al primer equip -. Els mitjos que arribin del juvenil seran importants, però hauran de guanyar-se el lloc si volen partir com a titulars.

A l’equip li queden encara deures pendents, té posicions molt ben cobertes, però d’altres on hi ha mancances evidents. En són un clar exemple el lateral dret –interessa fitxar a Alpha Dionku, que ja va jugar cedit al filial l’últim any– i el davanter centre.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)