Ligue 1

Galtier és el nou entrenador del PSG

El substitut de Pochettino arriba procedent del Niça i signa per a les pròximes dues temporades

Cristophe Galtier és el nou entrenador del París Saint-Germain. El tècnic nascut a Marsella arriba procedent del Niça, signa un contracte relativament curt, per a les pròximes dues temporades. Galtier serà el substitut de Mauricio Pochettino. El PSG ha fet oficial l’acord i ha presentat al nou entrenador aquest mateix migdia al Parc dels Prínceps de la capital francesa.

Galtier ha entrenat aquesta darrera temporada al Niça, equip al qual ha classificat per a la pròxima edició de la Conference League quedant 5è en la classificació de la Ligue 1. Anteriorment, el francès havia entrenat al Lilla, on va coincidir amb Luis Campos, el seu principal valedor al PSG. Campos és des d’aquest estiu el nou director esportiu dels parisencs, anteriorment havia estat al Lilla i al Mónaco, on va crear projectes que van assolir un èxit rotund.

El Lilla, amb Campos a la direcció i Galtier a la banqueta, va aconseguir classificar-se per la Champions l’any 2020 i guanyar la lliga francesa l’any 2021, precisament per davant d’un PSG amb una plantilla molt més potent. Mèrits que avalen al tècnic marsellès que, a més, suma un total de tretze temporades consecutives a la primera divisió francesa: vuit al Saint-Étienne, quatre al Lilla i la darrera al Niça.

Amb la seva contractació, Campos canvia la fórmula que ha utilitzat el PSG per la seva banqueta des que va arribar la propietat qatariana. No li ha sortit del tot bé apostar només per entrenadors d’elit mundial i arriba ara un tècnic de perfil més baix, francès i que coneix perfectament la lliga, malgrat que l’objectiu del club continuï sent aixecar la Champions.

No ha estat precisament barat el moviment a la banqueta pel PSG. Mauricio Pochettino tenia un any més de contracte a la capital parisenca, però el passat dijous l’argentí va arribar a un acord amb el club per rescindir-lo a canvi d’uns deu milions d’euros. L’ex de l’Espanyol tanca així una etapa d’un any i mig al PSG que no ha estat gens senzilla. Galtier, per la seva banda, també tenia un any més de contracte al Niça, amb el qual els parisencs també han hagut d’arribar a un acord i fer front al pagament de diversos milions més per fer-se amb els serveis del seu nou tècnic.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)