Més futbol

Contra tot un país

Eurocopa. La selecció espanyola s’enfronta a l’amfitriona i una de les favorites, Anglaterra, als quarts

És la terra on es va inventar el futbol. On les dones van jugar el primer partit oficial un 23 de març del 1895. Un dels països que més estimen aquest esport i que veu com la seva selecció femenina il·lusiona en aquesta Eurocopa. Anglaterra és l’amfitriona del torneig i omple estadis de seguidors que volen guiar les seves jugadores cap al títol, tal com van fer els Països Baixos el 2017 amb la seva selecció. De raons per creure-hi, no els en falten: tres partits, tres victòries; catorze gols a favor –amb la major golejada de la història de l’Eurocopa contra Noruega (8-0)– i cap en contra. Contra tot això es trobarà la selecció espanyola al Community Stadium de Brighton (21 h, La1) en el primer duel dels quarts de final. L’equip de Jorge Vilda ha defugit el paper de favorites que se’ls va atorgar setmanes abans de la competició. Després, malgrat les baixes d’Alexia o Jenni, van continuar centrades a fer allò que millor els va: jugar a futbol. Amb una classificació per a quarts gairebé sobre la botzina, Espanya es troba ara amb un repte enorme, però també amb una oportunitat històrica d’alçar la veu en aquest torneig.

El combinat espanyol haurà de millorar, això sí. Anglaterra no ha encaixat ni un sol gol i, en canvi, l’equip de Vilda s’està trobant molts problemes per generar ocasions i veure porteria. La blaugrana Patri Guijarro, una de les capitanes, va assegurar en la prèvia que el millor que poden fer és “tenir la pilota” i fer el seu joc. Per elles, l’etiqueta de favorites mai ha existit. “La nostra mentalitat ha estat sempre la mateixa: podem guanyar a qualsevol si juguem bé. Però mai ens hem sentit favorites”, va explicar.

Serà un duel amb color blaugrana. A banda de les vuit futbolistes del Barça que formen part de la selecció espanyola –Paños, Paredes, Mapi, Pereira, Patri, Aitana, Mariona i Pina–, el lateral dret de les angleses és propietat d’un dels fitxatges blaugrana de l’estiu, Lucy Bronze, que ha demostrat que està recuperada de la lesió al genoll que li va fer perdre part de la temporada i serà una de les futbolistes a tenir en compte, a banda de Mead, màxima golejadora del torneig amb cinc gols.

Martens, lesionada

Continuen caient les estrelles de l’Eurocopa. Després de les greus lesions d’Alexia i Katoto, ara és l’exblaugrana Lieke Martens qui s’acomiada de la competició. La neerlandesa es va fer una lesió al peu en el darrer partit contra Suïssa i no podrà tornar a jugar. Una baixa sensible per a la vigent campiona, que dissabte s’enfrontarà a França.

L’AVANTMATX

L’escenari i el context ens motiven. Tenim al davant una de les millors seleccions del món
Jorge Vilda
seleccionador espanyol
Si a la gent li agrada el futbol, que estigui pendent del partit. Tenim moltes ganes de jugar
Patri Guijarro
jugadora de la selecció espanyola
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)