2a divisió FEF

Res clar a un mes de començar

Cerdanyola, Sants i Martinenc no tenen confirmat en quina categoria jugaran aquesta temporada a poques setmanes d’arrencar les competicions

A 3 d’agost el Cerdanyola, el Sants i el Martinenc no saben en quina categoria jugaran aquesta pròxima temporada. El Cerdanyola està pendent de saber si competirà a 2a o 3a FEF, i això repercutiria als altres dos clubs catalans. Les tres entitats han emès un comunicat conjunt manifestant la situació d’incertesa que viuen en aquestes dates, a poques setmanes de començar les competicions.

L’Extremadura va deixar de jugar a mitja temporada passada a la primera FEF després de no poder fer front als pagaments dels salaris de la plantilla i els treballadors. La situació va acabar, lògicament, amb el descens, i l’equip tampoc competirà aquesta temporada a 2a FEF. Això obre la porta a una plaça a la categoria per un altre club. Per mèrits esportius tindria preferència el Cerdanyola, que va descendir a 3a en el play-out fa unes setmanes, i així li va comunicar la FEF i la FCF al club del Vallès. Però sembla que les coses poden haver canviat.

Tot apunta que la FEF ha canviat el criteri, té ara la intenció de treure la plaça a subhasta. En un principi, l’Extremadura perdia la categoria per problemes d’inscripció, primant així el mèrit esportiu i cobrint-la el Cerdanyola. Ara, el motiu de la pèrdua de la plaça dels extremenys serien causes econòmiques segons la FEF, i això portaria a la subhasta, començant en el preu del deute del club que la deixa - uns 1,5 milions d’euros -.

Si passen a manar els diners, sembla que al Cerdanyola se li allunyaria l’opció de competir a 2a federació. I, a tot això, es suma que ja som a principis d’agost i els del Vallès no saben on competiran. Una incertesa que comparteixen el Sants i el Martinenc, que es veuran afectats segons on acabin jugant els primers. Si el Cerdanyola juga finalment a 3a, el Sants passaria de 3a FEF a 1a Catalana i el Martinenc de 1a a 2a Catalana.

En el comunicat, els tres clubs donen “suport al fair play esportiu” i esperen que “primi el dret esportiu i no l’econòmic”. En aquest sentit, desitgen que la vacant de la plaça a 2a FEF “surti pel preu del seu deute” i donant preferència els mèrits esportius, i “no com una subhasta al millor postor”.

Asseguren que han seguit sempre les indicacions donades des de la FCF i han estat pendents del possible canvi de reglament de la FEF sobre aquest aspecte. Els tres equips esperen i insten a la Federació Catalana de Futbol que “estigui amb els clubs catalans i defensi els seus drets i interessos”.

Finalment, conviden “a tots aquells clubs que vulguin erradicar aquestes situacions del futbol a adherir-se al comunicat”.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)