Premier

El traspàs de Cucurella al Chelsea, el català més car de la història

Marc Cucurella ja és oficialment nou jugador del Chelsea. El lateral arriba a Londres a canvi d’uns 65 milions d’euros fixos i 8 més en variables que el Chelsea haurà de pagar al Brighton. Una petita part d’aquest traspàs caurà a la butxaca de Barça i Espanyol, per drets de formació. El jugador es converteix en el traspàs més car de la història per un lateral i en la venda més gran de la història del Brighton.

Cucurella arriba a l’equip de Tuchel als seus 24 anys i fa un salt molt important en la seva trajectòria després d’una gran primera temporada a la Premier amb el Brighton.

L’adaptació de l’ex del Barça a Anglaterra ha estat immillorable. Ha estat un dels defenses més destacats de l’última edició de la Premier, rendint a gran nivell independentment de la demarcació que ocupés - lateral, central o carriler -. Prova d’això, va ser el defensa de la lliga que va fer més entrades amb èxit i el que va recuperar més pilotes. Cucurella encaixa a la perfecció en el sistema del Chelsea de Tuchel, podent ocupar el carril esquerre o jugant com a central en el perfil esquerrà de la línia de tres que utilitza el germànic.

El català més car de la història

Les estratosfèriques xifres del traspàs converteixen a Cucurella en el jugador català més car de la història, superant a Cesc Fàbregas, que va fitxar pel Barça per 34 milions l’any 2011, procedent de l’Arsenal. El de Cucurella al Chelsea gairebé duplica aquest cost, anant fins als 65 milions fixos i podent superar els 70 amb les variables.

Fitxatge frustrat pel City

Fa tan sols uns dies tot apuntava que Cucurella fitxaria pel Manchester City. Era una prioritat per Pep Guardiola, que continua sense cap lateral esquerre pur en la seva plantilla. Cucurella complia aquest perfil i sumava la seva versatilitat a l’equip citizen. Pot jugar també de carriler i volant per banda esquerra i, fins i tot, ocupar la demarcació de central, com ha demostrat al Brighton - sempre en defensa de tres centrals -.

El City i Guardiola el volien i el jugador tenia molt clar que el City era on volia anar. Però sembla que les exigències econòmiques del Brighton van allunyar als de Manchester de l’operació, perquè no arribaven a la xifra de 55 milions de lliures. El Chelsea ho ha fet i s’ha endut al d’Alella.

Marcos Alonso, porta oberta

L’arribada de Cucurella obrirà la porta de sortida a Marcos Alonso, que té clar des de fa temps que vol sortir del Chelsea i tornar a Espanya. Cucurella i Chilwell completaran la nòmina de laterals/carrilers esquerres de l’equip, i el club s’asseurà a negociar la sortida d’un Alonso que apunta al Barça. El conjunt culé el té marcat en vermell des del principi del mercat per donar competència a Jordi Alba, i el jugador estaria encantat d’aterrar al Camp Nou.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)