1a divisió

Un clam al cel constant

Ambient enrarit. El València, pròxim rival del Girona, viu en una espiral de crispació a tots els nivells. L’últim episodi ha estat la sanció de quatre partits a Gayà per unes declaracions

Crispació, nervis o indignació podrien ser els substantius que més representen el València en els darrers temps. Les disputes entre els aficionats i la propietat, amb Peter Lim al capdavant, semblen no tenir fi en el conjunt valencianista, que, lluny de viure els seus millors moments, cada estiu es veu obligat a desprendre’s d’alguna estrella per mirar de quadrar al màxim possible els seus números. La més recent ha estat la de Gonçalo Guedes, un jugador diferencial que ha deixat al club 30 milions d’euros després de fitxar pel Wolverhampton. En contraposició a aquesta crispació que envolta el club de Mestalla, ahir es va donar un cas de comunió entre els diferents estaments per donar suport al capità, José Luis Gayà, que ha estat sancionat pel comitè de competició amb quatre partits de suspensió –no hi serà contra el Girona–, per unes declaracions contra l’estament arbitral.

Les declaracions per les quals el lateral esquerre va ser sancionat es van produir al final del partit de la jornada 32 de la lliga passada contra l’Osasuna, però la confirmació per part del TAD de la sanció no va arribar fins ahir, una vegada va desestimar les mesures cautelars que va sol·licitar el València. El club valencianista va presentar un recurs al·legant que en altres fets semblants les sancions a Piqué, Aspas o Álvaro Cervera per unes declaracions similars van quedar anul·lades i sense efecte. Gayà va comparèixer acompanyat per part de la plantilla i el club, que el van defensar i van denunciar la tardança de la confirmació: “No entenem les formes, ja que han tardat 42 dies a contestar, s’han reunit unes sis vegades i fins a la setena no han respost res. Tant jo com el tècnic hauríem preparat el partit d’una altra manera”, deia el protagonista, que hi afegia: “Crec que la sanció és desproporcionada. No he dit res perquè em sancionin tants partits. No vull fer comparacions, però amb altres declaracions com les meves no ha passat res, i això em dol.”

El València no podrà disposar, doncs, del seu lateral esquerre titular i capità, fet que podria donar l’oportunitat al jove Jesús Vázquez, que durant la pretemporada ha gaudit de més confiança per part de Gattuso que no pas Lato, l’altre possible recanvi de Gayà. A l’extrem, evidentment, Guedes tampoc hi serà, però sí dos dels nous fitxatges que tenen números per ser importants per a l’atac, Samuel Lino, cedit per l’Atlético, i Samu Castelljo.

Gattuso sol disposar d’un 4-3-3 com a estructura tàctica amb Guillamón com a pivot i dos interiors amb velocitat com Carlos Soler i Yunus Musah. I és que la pressió elevada per robar pilotes en camp contrari és l’ingredient principal d’un nou València encara en construcció que assumeix riscos.

INDIGNACIÓ

Gayà va oferir una roda de premsa per denunciar la desproporció de la seva sanció

UNA VENTA MÉS

Guedes ha fitxat pels Wolves i ha deixat a la caixa del club uns 30 milions d’euros
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)