Més futbol

COPA CATALUNYA FEMENINA

El Barça va tornar a fer la guitza a l'Espanyol en la copa Catalunya, i el supera als penals

El duel va ser igualadíssim però mancat de ritme; la superlliga comença en dues setmanes

L'any passat el Barça ja va guanyar la final de la copa Catalunya a l'Espanyol en la tanda de penals (3-3, i 7-6) –tot i que després en la lliga les blanc-i-blaves van ser superiors en tots els partits–, i ahir, en les semifinals de 2010, les noies de Xavi Llorens es van tornar a imposar a les d'Òscar Aja en la loteria dels 11 metres. Així, el Barça s'enfrontarà avui (18 h) a l'Estartit en la final per mirar de revalidar el títol.

El partit en si va tenir poca història, ja que entre la calor, els canvis a les plantilles i la manca d'entrenaments –encara queden dues setmanes perquè comenci la superlliga–, els dos equips no van poder desplegar el seu millor joc. En els primers 45 minuts ni tan sol es va veure un sol xut a porteria, amb un joc equilibrat sense un dominador clar. Només la nova davantera de l'Espanyol, Willy, va provar una rematada des de la frontal de l'àrea, molt desviada (44').

En la represa l'Espanyol es va treure una mica la son de les orelles i va començar a imposar la seva suposada superioritat tècnica. Lara i Sandra ja dominaven el mig del camp i es jugava al seu ritme, i al davant Kenty i Debo arribaven més a l'àrea rival, tot i sense crear ocasions clares encara. Només en els últims minuts, quan els dos equips veien que estaven abocats als penals, van posar-se les piles. Primer va ser el Barça, en una rematada de cap potent a la sortida d'un córner que va obligar Mariajo a lluir-se per evitar el gol, i després Willy, a dos minuts per al final, que va rematar un pèl desviat una centrada de Kenty. El marcador no es va moure, i en la tanda de penals –una pròrroga hauria sigut un suplici– l'Espanyol va fallar-ne dos, i el Barça va passar a la final d'avui.

ESPANYOL
0 (3)
BARÇA
0 (4)
ESPANYOL:
Mariajo, Ane (Matías 45'), Kenty, Lara, Willy, Sandra, Vane, Monforte, Mesi, Debo (Alba 70') i Erika.
BARÇA:
Ràfols, Lau, Mely, Ani, Rocío, Romero, Sandra, Vicky, Mari Paz (Eli 67'), Melani (Anita 81') i Marta Cubí (Carol 67').
PENALS:
Lau 1-0; Kenty, 1-0; Romero, 2-0; Sandra, 2-1; Eli, 3-1; Vane, 3-2; Vicky, 4-2; Erika, 4-3; Carol, 4-3 i Willy, 4-3.