Copa

Emparellaments definits

Copa. Els equips catalans ja coneixen el rival amb el qual s’enfrontaran en la primera eliminatòria, en un sorteig sense el Barça, el Madrid, el València ni el Betis

Ahir es va donar el tret de sortida a una nova edició de la copa. La seu de la FEF a Las Rozas va ser l’escenari del sorteig en què es van donar a conèixer els 55 emparellaments de la primera eliminatòria, que es disputaran el cap de setmana del 12 i 13 de novembre a partit únic, al camp de l’equip d’inferior categoria. Una primera eliminatòria amb la representació de set equips catalans: l’Espanyol, el Girona, el Nàstic, el Lleida Esportiu, el Manresa, l’Olot i el Mollerussa. El Barça, com la resta d’equips que participen en la supercopa (el Madrid, el València i el Betis), n’ha quedat exempt.

Els dos conjunts de primera, l’Espanyol i el Girona, s’enfrontaran amb el CD Rincón, de la localitat de Rincón de la Victoria (Màlaga), i el Quintanar del Rey, respectivament. El conjunt espanyolista debutarà contra un rival que competeix a la territorial andalusa. Per tant, sobre el paper és un contrincant més que accessible i podria ser una bona oportunitat per als periquitos per marxar a l’aturada de seleccions amb bones sensacions després d’un inici de lliga decebedor. Per la seva banda, el Girona viatjarà a una població de Castella-la Manxa de 7.500 habitants per veure’s les cares amb un equip de tercera FEF. Per al Quintanar del Rey, aquesta serà la quarta participació en la copa en tota la seva història. “Intentarem posar les coses molt difícils al Girona i a veure què succeeix. És un premi enfrontar-se amb un equip de primera. Intentarem gaudir-ne al màxim i competir bé”, assegura el seu entrenador, Luis Encinar.

El Nàstic de Tarragona, l’únic equip català de primera FEF que participarà en la primera eliminatòria, se les veurà amb el Racing Rioja, que va aconseguir la classificació per a aquesta competició després de finalitzar en setena posició del grup 2 de segona FEF el curs passat.

Els emparellaments dels tres equips catalans de segona seran Olot-Llevant, Lleida Esportiu-Alavés i Manresa-Pontevedra. Per al conjunt bagenc, el duel contra el Pontevedra suposa la repetició de l’eliminatòria que tots dos equips van protagonitzar la temporada 1975/76, amb victòria per als gallecs. En l’Olot-Llevant, el veterà Jordi Xumetra es retrobarà amb un dels seus exequips, ja que entre el 2013 i el 2016 va defensar la samarreta dels granota. El Lleida tampoc ho tindrà gens fàcil per superar l’Alavés, equip de segona que l’any passat militava en la màxima categoria del futbol estatal.

El conjunt més humil, el Mollerussa, de primera catalana, és l’únic que ha tingut el “premi” de jugar amb un equip de primera, el Rayo Vallecano. Jordi Cortés, entrenador del Mollerussa, no descarta trencar pronòstics. “Volem aconseguir que tinguin un mal record de Mollerussa. Almenys, posar-los les coses difícils i, si es volen classificar, que ho hagin de fer molt bé per superar-nos.” En la mateixa línia, el jugador Guillem Porta admet que “serà molt difícil”, però “en aquesta competició hi ha hagut sempre moltes sorpreses”.

LES REACCIONS

Volem posar-ho difícil al Rayo i, si es vol classificar, que ho hagi de fer molt bé per superar-nos
Jordi Cortés
entrenador del mollerussa

ELS PRIMERS

Serà molt difícil, però en aquesta competició hi ha hagut sempre moltes sorpreses
Guillem Porta
jugador del mollerussa
Alcora - Elx
Velarde - Sevilla
Santa Amalia - Vila-real
Rincón - ESPANYOL
Autol - Mallorca
Fuentes - Osasuna
Algar - Celta
Cazalegas - Real Sociedad
Barbadás - Valladolid
MOLLERUSSA - Rayo
Real Unión Club - Cadis
Arenteiro - Almeria
Alzira - Athletic Club
San Roque de Lepe - Getafe
Quintanar del Rey- GIRONA
Almazán - Atlético
Manacor - Andorra
Vimenor - Mirandés
Huétor Tájar - Albacete
L. de Villaviciosa - Tenerife
Las Rozas - Eibar
Peña Deportiva - Màlaga
OLOT - Llevant
Yeclano - Granada
Guadalajara- Ponferradina
Alfaro - Cartagena
R. de Huelva - Burgos
Terol - Las Palmas
Gernika Club - Leganés
G. de Torrelavega - Oviedo
Diocesano - Zaragoza
Torremolinos - Osca
Arenas - Lugo
Palencia Cristo - Eivissa
Beasain - Sporting de Gijón
LLEIDA ESPORTIU - Alavés
Guijuelo - Deportivo
Atlético Paso - Múrcia
Utebo - Mèrida
Cacereño - Còrdova
I. Illes Pitiüses - Rayo Majada.
Coruxo - Eldense
A. Saguntino - Amorebieta
MANRESA - Pontevedra
Coria - Fuenlabrada
San Juan - Numància
Atl. Cirbonero - Intercity
Arnedo - Atl. Balears
Unión Adarve - Linares
Navalcarnero - Logroñés
Racing Rioja - NÀSTIC
Ourense - Alcorcón
Sestao River - Ferrol
Hèrcules - La Nucia
Utrera - Ceuta *ELS EXEMPTS El Barça, el Madrid, el València i el Betis no debutaran en la copa fins al 4 de gener, en els setzens de final. El Racing de Santander ho farà en la segona eliminatòria

EL “PREMI”

El Girona i l’Espanyol visitaran el Quintanar del Rey i el CD Rincón, respectivament
El Mollerussa és l’únic conjunt català que rebrà un equip de primera, el Rayo
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)