Mundial

Crítiques estèrils

Oposició. Diverses veus s’han alçat contra el mundial de Qatar

Les crítiques han apuntat al mundial de Qatar des de diferents àmbits. Qui no s’ha mullat han estat els màxims implicats: els jugadors. Sempre al marge de les polèmiques socials, s’han dedicat a preparar-se per a la cita. Sí que s’hi va pronunciar Toni Kroos, migcampista del Real Madrid. Retirat de la selecció alemanya, va criticar la celebració d’aquest torneig. “Les condicions de treball són inacceptables. No va ser una bona idea designar Qatar com a seu”, va explicar en el podcast que té amb el seu germà. Els entrenadors sí que s’han mossegat menys la llengua, com ara Sampaoli, Klopp, Sarri, Bielsa o dos seleccionadors que seran a Qatar, com Hansi Flick (Alemanya) i Van Gaal (Països Baixos). Tots ells es van mostrar en una mateixa línia, assegurant que tot plegat forma part d’un negoci.

Algunes federacions, com l’alemanya, la noruega o l’australiana, també van criticar el fet de jugar en un país on es vulneren els drets humans. Dinamarca volia jugar el mundial amb un missatge a la samarreta on hi deia “drets humans per a tots”, però la FIFA ho ha prohibit. Hummel, patrocinador dels danesos, mostrarà el logo pràcticament difuminat en l’equipament. “No volem ser visibles durant un torneig que ha costat la vida a milers de persones”, va dir. D’altra banda, a França han decidit no instal·lar pantalles gegants en algunes ciutats per boicotejar el torneig, com també ha fet Barcelona.

Diferents accions i posicions que han estat notícia per un dia, però que no han fet perillar mai la disputa del torneig. Ja ho va dir Sampaoli: “Si ens uníssim i paréssim la lliga perquè no es jugués el mundial, seria una altra cosa.” Les paraules se les endú el vent.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)