El Peralada goleja al Tona i es col·loca en play-off (5-2)

El Peralada guanya i convenç contra un Tona que ha estat a punt d’empatar a la represa. El conjunt de l’Alt Empordà ha acabat golejant a l’equip osonenc amb tres gols del davanter Marc Nierga (5-2).

El conjunt de Miquel Ángel Muñoz ha començat molt fort al Municipal de Peralada. En la primera acció del partit, Sergi Solans ha avançat al seu equip amb una bona jugada individual entre la defensa visitant que no ha pogut evitar el gol. El jove futbolista ha batut a Marc Quer amb un xut creuat per baix.

El Tona ha reaccionat amb una Ferran López, jugador nascut a Porqueres, portant la iniciativa del joc ofensiu. Al minut sis, Ferri ha provat sort amb un xut massa desviat. En la segona acció consecutiva del banyolí, David Aroca ha hagut d’intervenir per evitar l’empat osonenc.

Quan semblava que els visitants estaven en el millor moment, el conjunt xampanyer ha posat més terra pel mig. Marc Nierga ha anotat el segon gol després d’una bona jugada en profunditat de Micaló i Varese per banda dreta. La tranquil·litat dels verdi-blancs no ha estat absoluta ja que la resposta de Juvi ha fet tornar a treballar Aroca. El partit s’ha convertit en una anada i tornada constant on els locals a través de Solans han fregat el tercer. Dan Coll, ex jugador del filial gironí, l’ha tret sota pals.

Qui no ha perdonat i ha sentenciat al Tona, ha sigut Jordi Palacíos amb una bona acció individual. Els de Muñoz han arribat amb fermesa a l’àrea rival i amb un bon retall a la cama dreta, cama menys hàbil de Palacíos, ha pogut definir a la perfecció i posar la cirereta a una primera mitja hora de gran nivell a Peralada. El defensor del conjunt xampanyer s’ha estrenat en el caseller de golejadors.

Després d’intentar-ho amb moltes aproximacions, els osonencs han retallat distàncies amb un xut creuat des de la frontal de l’àrea de Molist. El gol ha vingut després d’un mal refús de la defensa local. El Tona ha estat a punt de col·locar el segon gol al marcador, però Ferran no ha trobat cap aliat a dins l’àrea. El descans ha arribat amb un partit embogit per les arribades constants dels dos conjunts.

El guió del partit s’ha igualat més amb la segona diana del Tona al minut deu de la represa. Dídac Serra, revulsiu a dalt, ha anotat la primera que ha tingut. Jose Alberto ha vist la targeta vermella per evitar un gol cantat de Lluís Micaló a porteria buida. Precisament el jugador xampanyer, també ha vist la targeta vermella per doble amonestació. En aquest context, el partit ha tornat a l’estira-i-arronsa constant.

En una bona arribada de Palacíos, el Tona ha comès penal. Nierga ha transformat per posar la tranquil·litat, de nou, al marcador i al seu equip. El gol ha arribat quan faltaven quinze minuts per concloure el matx a Peralada. Deu minuts més tard, Nierga ha completat el seu hat trick de gols per sentenciar a un Tona que ja ha abaixat el braços.

L’àribtre ha afegit cinc minuts, però el marcador no s’ha mogut i el Peralada ha guanyat el tercer partit dels últims quatre disputats. Els d’Miquel Àngel Muñoz dormiran en la cinquena posició, zona de play-off, amb divuit punts. El segon triomf seguit a casa.