Mundial

Japó dinamita el grup E

Alemanya, la quatre vegades campiona del món, va veure’s sorpresa per la selecció de Japó, que li va remuntar en vuit minuts una diana inicial de Gündogan. Els japonesos van sortir vius de les accelerades d’Alemanya, clar dominadora del partit tant pel que fa a la possessió com a les ocasions clares de gol, i quan van veure la mínima opció de fer mal a la tova defensa germànica sorprenentment ho va fer. I és que Ito ja va avisar Neuer en el 73, però Ritsu Doan i Asano van culminar la remuntada en un tram d’inspiració nipona. I ho va fer possible la valentia del seleccionador Hajime Moriyasu, que va introduir canvis ofensius, va moure jugadors de posició i va canviar el dibuix, potser pensant que ho havia d’intentar tot encara que acabés perdent per més d’un gol.

El premi al coratge japonès va ser immens, i això que Alemanya, com va passar a Argentina contra Aràbia Saudita, podia haver golejat durant la primera hora de joc. Gündogan des del punt de penal va avançar els de Hansi Flick, Havertz va fer el segon, però en fora de joc, el mateix migcampista del City va topar amb el pal en el segon acte, i Gnabry i Hofmann, amb Gonda. Tot plegat va deixar ben vius els nipons, tímids i superats fins llavors. El canvi de ritme dels asiàtics sí que va ser efectiu i la incomprensible passivitat defensiva de la Mannschaft va fer possible la segona gran sorpresa de Qatar 2022.

Japó va sacsejar el grup E amb un Espanya-Alemanya la jornada vinent que podria deixar fora els germànics tot just començar.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)