Mundial

MUNDIAL DE QATAR

Golejada històrica

Grup E. La selecció espanyola passa per sobre de Costa Rica, que fa un partit lamentable, i presenta clarament la seva candidatura com a aspirant al títol

La selecció espanyola estava en estat d’alerta després de veure les ensopegades de seleccions com l’Argentina i Alemanya i així ho va demostrar, i de quina manera. I és que els de Luis Enrique van signar una golejada d’escàndol i històrica contra Costa Rica, i si hagués acabat sent més àmplia que el 7-0 definitiu ningú hauria pogut dir res. I és que el combinat centreamericà va ser una marioneta en mans de la selecció espanyola, liderada a la sala de màquines per Busquets, Pedri i Gavi, que van fer absolutament el que van voler ajudats per la mobilitat al davant de Dani Olmo, Marco Asensio i Ferran Torres, i les arribades per l’esquerra de Jordi Alba, molt participatiu en la primera part. Va ser el dia perfecte perquè els de Luis Enrique es divertissin a la gespa i ho van saber aprofitar amb un encert de cara a gol inaudit, i és que gairebé tots els xuts entre els tres pals van acabar amb gol. El resultat, 7-0, és la golejada més àmplia de la història de la selecció espanyola en un mundial, justament el dia en què també van batre diversos rècords de precocitat amb la presència de Pedri i Gavi a la gespa.

El partit no va tenir color, i és que la passivitat defensiva de Costa Rica va ser absolutament sorprenent des de l’inici. Segurament forçada pels jugadors espanyols, molt precisos en tots els seus moviments. Amb un control absolut sobre el partit, i amb Pedri i Gavi com si fossin dels Harlem Globetrotters donant joc als seus companys del davant, era ben clar que els gols no es farien esperar. Dani Olmo i Asensio, que havien perdonat en els primers minuts, van ser els encarregats d’obrir la llauna. El primer aprofitant una passada de Gavi amb un control exquisit per fer l’1-0 (11’) i el segon rematant de primeres una centrada de Jordi Alba per fer el 2-0 (21’). El 3-0, en el minut 31 en un penal provocat per Jordi Alba i transformat per Ferran Torres, sentenciava el partit.

Balde debuta

En només mitja hora la selecció espanyola ja tenia la feina feta. Però no en va tenir prou, i és que Costa Rica no va tenir cap reacció, ni tan sols després del descans quan Ferran Torres va fer el 4-0 traient profit d’una tova defensa (54’). Luis Enrique va poder donar descans i va fer debutar Balde, que va ser un punyal per la banda esquerra. Gavi es va apuntar a la festa fent el 5-0 amb un golàs de volea d’exterior (74’) i en els minuts finals Carlos Soler (90’) i Morata (92’), suplent, van signar el 7-0 definitiu.