Mundial

MUNDIAL DE QATAR

La Bèlgica de Robert Martínez pateix però no falla

Un gol de Batshuayi dona la victòria al combinat belga contra Canadà, que ha merescut molt més (1-0)

Després de la primera jornada la Bèlgica de Robert Martínez lidera el grup gràcies a la victòria d’aquesta nit contra Canadà, en un partit en què ha patit molt més del que es podia esperar. De fet, segurament Canadà ha merescut molt més, fins i tot la victòria, però l’efectivitat de cara a porteria l’ha posat la selecció belga amb un gol de Batshuayi abans del descans, mentre que els canadencs fins i tot han fallat un penal en els primers minuts. Amb aquest triomf per la mínima Bèlgica lidera el grup aprofitant l’empat de Cròacia contra el Marroc (0-0).

Des del xiulet inicial Canadà ha demostrat perquè va quedar primera en la fase de classificació per al mundial de la CONCACAF, per davant de Mèxic i els Estats Units, i és que ha imposat un ritme altíssim al partit i ha sorprès la a la selecció belga, que no ha trobat la manera d’aturar l’allau ofensiu dels cadencs. Els de Robert Martínez, però, han tingut la sort de cara. O si més no, el talent individual a favor, i és que han aconseguit arribar al descans amb el marcador a favor. I això que en el minut 10’ Canadà ha tingut l’oportunitat d’avançar-se en un penal per mans de Carrasco, però Coutois ha aturat el llençament d’Alphonso Davies. Ha estat l’ocasió més clara dels canadencs, però no l’única, i és que han arribat infinitat de vegades amb perill a l’àrea del porter del Madrid, però els hi ha faltat encert a l’hora de definir. I tampoc han tingut l’ajuda de l’àrbitre ni del VAR, que podria haver xiulat un parell de penals més. El guió era clarament favorable a Canadà, però abans del descans ha arribat l’1-0 de Bèlgica en una pilotada llarga que ha aprofitat Batshuayi per afusellar Milan Borjan (44’).

En la segona part Canadà ha continuat tenint la iniciativa del partit, però Bèlgica ha aconseguit reduir molt més els espais i no ha permès tant les curses dels extrems canadencs que havien estat tan perilloses en la primera part. Tot i això, i que no han estat tan clares com en la primera part, els nord-americans han tingut ocasions per empatar el partit. Els de Robert Martínez, més ben ordenats i sòlids al darrere, també han tingut ocasions aïllades al contraatac per sentenciar el partit, però la incertesa del marcador s’ha mantingut fins al xiulet final.