Mundial

MUNDIAL DE QATAR

El pragmatisme dona els primers tres punts a Suïssa

La selecció de Suïssa s’ha imposat per la mínima a Camerun gràcies a una diana d’Embolo, un futbolista nascut al país africà, en l’inici de la segona part (48’). Els africans han estat bé en la primera meitat i han gaudit d’arribades clares a les botes de Choupo-Moting o Toko Ekambi, però en la segona, els suïssos han despertat i han controlat a un rival que ha semblat quedar-se sense gasolina.

La primera part ha estat competida per part dels dos equips, que volien imposar el seu joc a l’adversari. Mentre Suïssa apostava per un estil més posicional amb el control de l’esfèrica, Camerun intentava trenar contres gràcies al físic i la velocitat de la majoria dels seus futbolistes. Els africans han aconseguit fer entrar en el seu terreny als suïssos, i és que, les millors ocasions de la primera part han estat per als de Rigobert Song.

Ekambi ha rematat als núvols un primer xut de Mbeumo que Sommer havia refusat (10’) i Choupo-Moting també ha topat amb el porter helvètic tot i que el col·legiat havia anul·lat la jugada (15’). La insistència de Camerun ha provocat que Hongla disposés de la millor oportunitat quan una combinació entre Choupo-Moting i Mbeumo ha deixat a l’exmigcampista del Barça B davant de Sommer, que ha posat una mà salvadora per refusar el perill (30’).

Suïssa ha despertat tímidament per menjar terreny a Camerun i Akanji ha gaudit de la millor ocasió suïssa amb un cop de cap a la sortida d’un corner que ha sortit a fora per poc (45+1’), tot i que abans Widmer ha hagut d’anticipar-se providencialment a una rematada de Toko Ekambi en boca de gol després d’una centrada de Collins Fai (35’).

Embolo ho decanta

La segona part no podia haver començat millor pel bàndol suís. I és que, tot just en el minut 3 Embolo ha rematat a plaer a dins de l’àrea petita una centrada de Shaqiri –el davanter del Mònaco no ha celebrat la diana per respecte al país on va néixer–. El gol ha estabornit a Camerun, que li ha costat aturar un combinat dirigit per Murat Yakin a l’alça.

Tot i que esporàdicament, els lleons indomables han intentat trepitjar àrea rival i Choupo-Moting ha fet lluit Sommer al pal curt en un xut amb poc angle (57’) o Anguissa, després d’una rematada amb el cap a través d’una falta lateral (66’). En la contra després de la rematada de l’ex del Vila-real, els suïssos han muntat una contra que Vargas ha acabat rematant però Onana ha evitat el 2-0 amb una aturada antològica amb l’espatlla (66’). El servei de cantonada servit per Shaqiri gairebé acaba amb un gol en pròpia porteria d’Anguissa en l’intent d’evitar una rematada d’Embolo en una posició franca (66’).

Els canvis no han reactivat l’atac camerunès i, tot i la necessitat de fer gol, els africans han inquietat molt poc a la defensa europea, que ha pogut lligar els tres primers punts en la fase de grups. Una victòria important tenint en compte que els espera Brasil en la segona jornada i Sèrbia en l’última. A Camerun li queda donar la campanada en els dos partits que li quedaran contra els mateixos dos combinats.