Mundial

MUNDIAL DE QATAR

Richarlison dona la primera victòria a Brasil

Dos gols del davanter del Tottenham decideixen el partit contra Sèrbia (2-0)

Ha hagut de suar, però Brasil ha respost a les expectatives amb una victòria contra Sèrbia en l’últim partit de la primera jornada de la fase de grups del mundial. L’heroi ha estat Richarlison, que ha desequilibrat un partit que havia arribat amb empat a zero al descans amb dues dianes (2-0) que permeten a Brasil col·locar-se líder de grup per davant de Suïssa, que aquest matí ha superat Camerun.

Brasil s’ha trobat un os dur de rossegar des dels primers minuts, i és que tot i tenir el control del partit ha estat incapaç de generar grans ocasions de perill. De fet, la primera clara ocasió ha arribat en un intent de gol olímpic de Neymar que el porter ha tornat a enviar a córner amb certs problemes. Vinícius ha estat dels que més ha insistit, però s’ha trobat amb una defensa ferotge de Milenkovic que ha pogut superar en comptades ocasions. L’última arribada de perill de la primera part i la primera producte d’una acció de joc l’ha tingut Raphinha, però el seu xut ha estat massa tou.

En la segona part Brasil ha arrencat amb una marxa més. Ja en el primer minut Raphinha ha robat la cartera a la defensa de Sèrbia i s’ha quedat sol davant el porter, però ha definit xutant al ninot. Ha estat la primera de quatre grans ocasions en deu minuts que ha tingut la canarinha, però ni Neymar, en una falta directa, ni Raphinha un cop més ni Richarlison han estat capaços de superar a Milinkovic-Savic. L’allau d’ocasions no s’ha aturat i en el minut 60’ Alex Sandro ho ha provat des de lluny amb un obús que s’ha estavellat al pal. El gol havia d’acabar arribant i així ha estat poc després, quan en el minut 62’ Richarlison ha aprofitat el refús d’un xut de Vinícius per marcar pràcticament a plaer l’1-0. Durant uns minuts ha semblat que Sèrbia s’estirava però en el minut 73’ Richarlison ha marcat el 2-0 en una obra d’art. Vinícius ha centrat amb l’exterior, Richarlison ha controlat amb la cuixa i a la mitja volta i de tisora ha afusellat el porter des del punt de penal. Amb el 2-0 Brasil ha tingut un partit més còmode i fins i tot podria haver fet el tercer amb un xut de Casemiro que s’ha estavellat al travesser (81’). En els últims minuts, això sí, Brasil ha tret el peu de l’accelerador per evitar uns problemes físics que sí que han afectat a Danilo.