Mundial

MUNDIAL DE QATAR

El talent portuguès s’imposa

Grup H. Portugal supera Ghana en una segona part completament esbojarrada i es col·loca líder de grup

Sobre el paper, Portugal és la gran favorita per acabar primera del grup H i de moment ja lidera el grup després de guanyar ahir contra Ghana en un partit amb una segona part molt boja (3-2), però els portuguesos ja tenen clar que hauran de suar de valent. I és que, tot i dominar gairebé durant tot el partit, van patir de valent per superar la selecció ghanesa, que podria haver empatat al final en una acció de murri d’Iñaki Williams si una relliscada inoportuna no ho hagués impedit –venint des de darrere, va robar l’esfèrica al porter quan la va deixar a terra per deixar córrer el temps.

És cert que el talent ofensiu de Portugal va acabar marcant la diferència, però el matx també va servir per veure els problemes de Portugal per superar una defensa sòlida a l’àrea de Ghana en la primera part. I és que les ocasions clares no van arribar fins després de la represa, i el que va trencar el partit va ser un penal molt rigorós sobre Cristiano, que ell mateix va transformar en l’1-0 (65’). Ghana, que va jugar de tu a tu en la segona part, va empatar ràpid amb el gol d’André Ayew (73’), però va cometre dos greus errors perdent la pilota al centre del camp que Portugal va aprofitar per gairebé sentenciar amb el 3-1 gràcies els gols de João Félix (78’) i Rafael Leão (80’). Semblava tot decidit, però en un error defensiu portuguès Bukari, de cap, va marcar el 3-2 (89’) definitiu que va posar emoció al partit fins al xiulet final, amb l’acció desafortunada d’Iñaki Williams (99’).

PORTUGAL

3
22
Diogo Costa
90’
20
Cancelo
90’
4
Rubén Dias
90’
13
Danilo P.
90’
5
Guerreiro
90’
18
Rubén Neves
77’
15
Rafael Leao
13’
25
Otávio
56’
14
W. Carvalho
34’
8
Bruno F.
90’
10
Bernardo S.
88’
6
Palhinha
2’
11
João Félix
88’
17
João Mario
2’
7
C. Ronaldo
88’
00
G. Ramos
2’

GHANA

2
1
Ati Zigi
90’
26
Seidu
90’
23
Djiku
89’
25
Semenyo
1’
18
Amartey
90’
4
Salisu
66’
2
Lamptey
24’
17
Baba
90’
20
Kudus
77’
11
Bukari
13’
5
Thomas
90’
21
Abdul Samed
89’
8
Kyereh
1’
10
A. Ayew
77’
9
J. Ayew
13’
19
I. Williams
90’
GOLS: 1-0 (65’) Cristiano Ronaldo, de penal. 1-1 (73’) André Ayew. 2-1 (78’) João Félix. 3-1 (80’) Rafael Leão. 3-2 (89’) Bukari. ÀRBITRE: Ismail Elfath (Estats Units). TARGETES. Grogues: A Danilo (91’) i Burno F. (95’), de Portugal; i a Kudus (45’), Ayew (49’), Seidu (57’) i Williams (91’), de Ghana Vermelles: Cap.