Mundial

MUNDIAL DE QATAR

Costa Rica es llepa les ferides a costa del Japó

Costa Rica ha guanyat al Japó per la mínima (0-1). Els centreamericans han sabut jugar el seu partit i encomanar al rival, que no ha pogut fer-li mal ni trobar els espais desitjats per generar prou ocasions de gol. De fet, els ticos pràcticament no han generat perill però en una acció aïllada després d’una pèrdua nipona Fuller ha superat un Gonda poc lluït per establir el 0-1 definitiu ja en el minut 81. Japó, després de donar la sorpresa i superar Alemanya en la primera jornada veu frenada la seva progressió i empata a punts amb Costa Rica, obrint encara més el desenllaç del grup E.

La primera part ha estat igualada sense que els dos equips generessin prou joc ofensiu com per fer mal a les defenses. Costa Rica ha optat per tancar files amb una defensa de cinc i córrer pocs riscos per mantenir a ratlla als japonesos però ha oblidat atacar per mirar de sumar els seus primers tres punts. Japó si ho ha intentat amb més possessió i algun argument més però tampoc ha sabut trobar els espais, la situació en la qual és més perillós.

En la segona part, el tècnic Hajime Moriyasu ha intervingut al descans fent dos canvis i tornant a canviar el dibuix tàctic per donar més profunditat, verticalitat i un caràcter més ofensiu al seu equip, com ja va fer contra Alemanya en l’última mitja hora. De seguida, els seus futbolistes han trepitjat camp contrari amb més sensació de perill i, de fet, en el primer minut de la segona part Asano ha tingut la primera ocasió clara després de combinar amb Morita. Keylor Navas ha rebutjat molt bé el xut a un dels laterals per evitar una segona jugada. Ito també ha generat perill deixant enrere Calvo a la frontal, que ha hagut de fer falta quan l’atacant encarava Keylor (70’).

Quan Costa Rica es mostrava més estèril en atac, els centreamericans han fet mal al Japó en una jugada aïllada. Un parell de males decisions en la sortida de la pilota ha permès Tejeda recuperar l’esfèrica en zona de perill i cedir cap a Fuller, que ja a dins de l’àrea ha fet un xut amb rosca al pal llarg que ha sorprès Gonda, poc encertat a l’hora de saltar i estirar-se i massa avançat (81’).

El gol dels de Luis Fernando Suárez ha fet que als nipons els entrés la pressa davant d’un rival més tancat amb una línia de cinc i una de quatre sense miraments. Tot i això, els japonesos han gaudit d’una bona arribada en el 88 quan ni Kamada, ni Asano han pogut rematar en bona direcció i Keylor Navas ha acabat caçant l’esfèrica sense amo molt a prop de la porteria.

La victòria de Costa Rica deixa el grup E amb tres equips amb tres punts i només Alemanya sense puntuar a falta del duel entre els alemanys i la selecció espanyola.