Mundial

MUNDIAL DE QATAR

Bèlgica no segella el pas a vuitens i cau contra el Marroc

La Bèlgica de Robert Martínez ha perdut davant del Marroc (0-2). Els africans han jugat molt bé les seves cartes i, com ja van fer en el debut contra Croàcia, s’han defensat de meravella i han dipositat totes les seves opcions a una genialitat dels seus atacants i a la pilota aturada. Bèlgica ha tingut el control de la possessió però ha tornat a demostrar falta d’idees en atac per fer mal al contrincant. El Marroc, amb les idees clares, ganes de córrer i molt bon rigor tàctic ha acabat decantant la balança gràcies a la pilota aturada i una diana de Sabiri (73’) –en el primer temps ja li havien anul·lat un altre gol a Ziyech amb una jugada calcada– i una contra en l’afegit comandada pel mateix Ziyech que Zakaria Aboukhlal ha executat amb brillantor (93’).

Després de patir molt contra el Canadà en el primer partit del mundial però vèncer, Bèlgica no volia que li passés el mateix davant del Marroc. I tot i sortir amb més intensitat i iniciativa que el rival, la selecció dirigida per Robert Martínez ha patit, i molt, contra els africans. Els belgues han generat les primeres ocasions, sobretot, a través de la pilota aturada. En el 5, però, Batshuayi havia topat amb Munir, que va haver aturar una rematada de l’atacant. El porter del Marroc ha fet un escalfament exprés per culpa d’una indisposició de l’ex del Girona Yassine Bono, que just abans de l’inici del duel ha hagut de deixar la seva posició en l’onze inicial.

El Marroc ha despertat a poc a poc i en el tram final de la primera part també ha generat perill. Achraf Hakimi s’ha plantat davant Courtois però ha xutat als núvols (34’) i Ziyech ha superat al porter del Madrid però el col·legiat a instàncies del VAR ha anul·lat la diana en observar que en la falta lateral servida per l’extrem del Chelsea que no ha tocat amb ningú Romain Saïs ha obstaculitzat la visió del belga (45+1’)

En la segona part s’ha mantingut la mateixa tònica. Bèlgica ha controlat la possessió de la pilota buscant solucions per fer mal als marroquins però només a fet treballar Munir a través de xuts de Hazard i Mertens, aquest últim amb tot de cares després de retallar des de la frontal. Els africans han buscat la velocitat dels seus extrems i un especialment inspirat Boufal ha fet anar de bòlit Meunier i la defensa rival –en el 57 ha estat a punt de fer gol després de retallar al lateral belga i provar un xut amb rosca al pal llarg.

El Marroc ensenyava guspires de perill gràcies a la qualitat i el desvergonyiment de la majoria dels seus jugadors fins que Sabiri, gràcies a la pilota aturada i amb una jugada molt semblant a l’anul·lada en el descompte, ha fet el 0-1. El marroquí ha executat una falta lateral sense gaire angle, com un corner, al pal curt i Saïs ha tornat a molestar Courtois, aquesta vegada en posició correcte. El porter de Bree no ha pogut aturar l’esfèrica fet que ha esclatat d’eufòria als africans (73’).

Bèlgica s’ha vist incapaç de fer mal al Marroc tot i l’entrada de jugadors ofensius, la més important la de Lukaku, que surt d’una lesió, però només Vertonghen, amb un cop de cap a la sortida d’un corner ha posat l’ai al cor als lleons de l’Atlas (82’). I és que, els de Walid Regragui han fet el 0-2 definitiu en l’afegit quan Witsel no ha encertat a refusar i Ziyech ha fet una jugada brillant per cedir enrere a Zakaria Aboukhlal, que ha afusellat a l’escaire del primer pal a Courtois (93’).

El grup F queda totalment obert amb els marroquins ja sumant quatre punts després d’haver jugat contra la segona i tercera classificada de l’últim mundial de Rússia i els de Robert Martínez amb tres punts a falta de jugar-se un Croàcia-Canadà amb els croats també amb un punt. Bèlgica guanyant es classificava per als vuitens però amb l’ensopegada haurà de jugar-se-la en la tercera i última jornada.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)