Mundial

MUNDIAL DE QATAR

Tots dos, il·lesos

Grup E. El combinat espanyol i l’alemany empaten i tots dos obtenen el que buscaven; l’un té encarrilat l’accés a vuitens, l’altre continua amb vida encara que haurà de mirar de reüll l’altre partit en l’última jornada

El d’ahir era un enfrontament d’envergadura, entre dos dels combinats més potents del campionat, i també dels que tenallen, pel que hi havia en joc. Espanya, tot i la imponent posada en escena mostrada contra Costa Rica (7-0), podia complicar-se l’existència amb una derrota, mentre que Alemanya, que es va estrenar amb estrèpit contra el Japó (1-2), podia acabar penjant d’un fil. La possibilitat que el temor estigués ben present era real, però no es va percebre, ja que tots dos conjunts van ser fidels a si mateixos, van mirar sempre cap amunt i van oferir un matx farcit de ritme, en què van lluir figures emergents com ara Musiala (19 anys), Pedri (20) i Gavi (18), i que es va resoldre amb un empat que els va permetre sortir-ne il·lesos. I és que el punt deixa els de Luis Enrique amb l’accés a vuitens encarrilat i els de Hansi Flick amb vida, encara que hauran de mirar de reüll el que facin en l’altre partit en l’última jornada.

D’aquesta manera, l’acció va començar aviat, en una primera part sense gols –n’hi va haver un d’anul·lat pel VAR a Rüdiger per fora de joc–, en què Dani Olmo va posar a prova Neuer amb un xut des de fora de l’àrea, que entre el sentinella alemany i el travesser van repel·lir. Els gols, doncs, van produir-se després del descans. Morata (62’), que havia entrat des de la banqueta, va resoldre amb qualitat una centrada de Jordi Alba i va posar el seu rival contra les cordes. Va ser aleshores quan Alemanya va anar a tomba oberta, deixant uns espais al darrere que Espanya no va saber aprofitar, i va aconseguir establir l’empat via Füllkrug (83’).

Els comptes d’Alemanya

La punxada al matí del Japó contra Costa Rica (0-1) va ser un alleujament per a la mannschaft, ja que, si l’equip asiàtic hagués guanyat, ja estaria virtualment fora del mundial. Ara, per passar, l’escenari que té al davant és complicat però no remot, ni de bon tros. Per començar, el combinat alemany haurà de vèncer tant sí com no Costa Rica en l’última jornada, un conjunt centreamericà que, d’altra banda, també té possibilitats de ser a vuitens, ja que si s’imposa en el duel contra els teutons també s’hi ficarà i si empata, en el cas que el Japó perdi contra Espanya, també. És d’aquest duel, el Japó-Espanya, del qual haurà d’estar molt pendent Alemanya: si Espanya guanya, Alemanya estarà classificada; si el Japó guanya, Alemanya, a més de guanyar Costa Rica, haurà de golejar-la escandalosament per eixugar una diferència de +8 gols a Espanya, i, si Espanya i el Japó empaten, Alemanya haurà de guanyar Costa Rica per un marge d’almenys dos gols.

Espanya, per la seva part, es classificarà amb un empat, fins i tot podria permetre’s el luxe de perdre, mentre que el Japó necessita guanyar o empatar i que Alemanya no guanyi Costa Rica de dos gols.

ESPANYA

1
23
Unai Simon
90’
20
Carvajal
90’
16
Rodri
90’
24
Laporte
90’
18
Jordi Alba
82’
14
Balde
8’
5
Busquets
90’
26
Pedri
90’
9
Gavi
66’
8
Koke
24’
11
Ferran Torres
54’
7
Morata
36’
10
Asensio
66’
12
Nico Williams
24’
23
Olmo
90’

ALEMANYA

1
1
Neuer
90’
5
Kehrer
70’
16
Lostermann
20’
15
Süle
90’
2
Rüdiger
90’
3
Raum
87’
23
Schlotterbeck
3’
6
Kimmich
90’
8
Goretzka
90’
10
Gnabry
85’
18
Hofmann
5’
21
Gündogan
70’
19
Sané
20’
14
Musiala
90’
13
Müller
70’
9
Füllkrug
20’
GOLS: 1-0 (62’) Morata. 1-1 (83’) Füllkrug. ÀRBITRE: Danny Makkelie (Països Baixos). TARGETES. Grogues: Busquets (44’), d’Espanya; Kehrer (37’), Goretzka (58’) i Kimmich (64’), d’Alemanya. Vermelles: cap.