Mundial

Ghana guanya i s’aferra al mundial (2-3)

Grup H. Corea del Sud iguala un 0-2 en contra, però Kudus sentencia en 10 minuts bojos

La selecció de Ghana vol repetir les gestes del 2006 i el 2010 i superar la fase de grups d’aquest mundial. El combinat d’Otto Addo ha superat Corea del Sud en un partit boig i suma els primers punts, que li permeten dependre d’ell mateix en la darrera jornada contra l’Uruguai. En canvi, Corea del Sud es manté amb un únic punt i es complica molt l’accés als vuitens de final.

Els sud-coreans han arrencat millor sobre la gespa de l’estadi Ciutat de l’Educació. Els jugadors de Paulo Bento han tingut la pilota i han trepitjat l’àrea africana amb insistència, però sense encert. Ghana patia, però aconseguia treure’s de sobre el perill que generava Corea, sobretot en les accions de córner. Tot ha canviat poc abans de la mitja hora de joc. Una falta picada per Jordan Ayew ha acabat amb el primer gol de l’enfrontament (24’), obra de Salisu, exjugador del Valladolid. L’acció ha estat revisada pel VAR després d’unes possibles mans prèvies d’André Ayew. Tan sols deu minuts després, el segon. Un altre cop Jordan Ayew ha estat el protagonista amb una magnífica centrada que Kudus ha rematat completament sol dins l’àrea (34’). Amb el marcador a favor, Ghana s’ha sentit més còmoda i Partey ha fregat el 0-3 en la darrera acció del primer temps.

La reacció de Corea del Sud ha estat espectacular en la segona meitat. Malgrat que els africans han avisat primer amb un xut de Lamptey, el combinat sud-coreà ha despertat ràpidament i amb Guesung Cho com a protagonista. El ’9’ de Corea ha avisat amb un cop de cap que Ati Zigi ha enviat a córner (53’). L’entrada de Kang-in Lee, futbolista del Mallorca, ha revolucionat el partit. La primera pilota que ha tocat ha acabat amb una magnífica centrada que Cho, ara sí, ha afusellat la porteria ghanesa (58’). Tres minuts després, de nou Cho, i un altre cop de cap, ha empatat el duel (61’). Quan semblava que Corea del Sud anava llançada cap a la victòria, Ghana ha colpejat amb la tercera diana. La centrada de Mensah no l’ha pogut rematar Williams, però Kudus ha recollit l’esfèrica al segon pal. Amb un remat precís al primer toc, el futbolista de l’Ajax ha fet el definitiu 2-3 (68’). Els sud-coreans han merescut l’empat, però ni Kang-in Lee, ni Jinsu Kim ni Guesung Cho, amb tres ocasions molt clares, han pogut rescatar un punt per a la seva selecció.