Mundial

Fusta de pentacampiona

Grup G. El Brasil no brilla, però ja és als vuitens de final, mentre que el Camerun i Sèrbia estan obligades a guanyar si es volen classificar

Una de les grans favorites d’aquest mundial ja ha fet la primera part de la feina. Brasil no va fallar en el seu segon test a Qatar i va aconseguir el pas als vuitens de final gràcies a una victòria grisa, però suficient, contra Suïssa.

Amb la sensible baixa de Neymar, el combinat de Tite va haver de suar per sumar els tres punts contra una selecció més que ben plantada sobre el camp i que no deixava espai per a atacar. La canarinha, farcida d’estrelles capaces de marcar la diferència, no trobava la manera de generar ocasions, si bé tampoc va concedir cap xut entre els tres pals de Suïssa en tot el partit. Ara bé, quan la qualitat brasilera connectava, el perill era imminent. Vinícius va avisar abans del descans amb un xut al segon pal, però Sommer va enviar el remat del madridista a córner (27’).

Els suïssos ho van intentar en l’inici del segon temps, despertant el nerviosisme entre l’afició brasilera. Tite, però, va moure la banqueta de manera efectiva. L’entrada de Rodrygo al descans va aportar un altre aire a l’atac. Ell i Casemiro van connectar amb Vinícius, que va marcar, però l’acció estava invalidada per fora de joc de Richarlison en l’inici de l’acció (64’). El segon cop que els dos madridistes van combinar amb Casemiro, excompany seu a Madrid, va haver-hi premi. El migcampista va afusellar Sommer amb una mica de sort i va segellar el pas a vuitens i, de manera virtual, el primer lloc.

Bogeria i al límit

Després de perdre en la primera jornada el Camerun i Sèrbia van empatar ahir en un partit boig i es compliquen molt la vida, ja que estan obligats a guanyar el Brasil i Suïssa, respectivament, per poder classificar-se per als vuitens. El 3-3 definitiu va ser la mostra dels errors defensius de les dues seleccions, en un partit en què Sèrbia, tot i començar perdent, va tenir la victòria a tocar després de situar l’1-3 en el marcador (53’), però l’entrada d’Aboubakar, golejador i assistent, va revolucionar el partit i el Camerun va empatar amb dues dianes en dos minuts (64’ i 66’).

CAMERUN

3
16
Epassy.
90’
19
Fai
90’
21
Castelletto
90’
3
Nkoulou
90’
25
Tolo
90’
18
Hongla
55’
10
Aboubakar
35’
8
Anguissa
81’
14
Oum Gouet
9’
15
Kunde
67’
5
Ondoua
23’
20
Mbeumo
81’
7
Nkoudou
9’
12
Toko Ekambi
67’
11
Bassogog
23’
13
Choupo-Moing
90’

SÈRBIA

3
23
V. Milinkovic-S.
90’
4
Milenkovic
90’
5
Veljkovic
78’
15
Babic
12’
2
Pavlovic
56’
13
Mitrovic
34’
14
Zivkovic
78’
7
Radonjic
12’
6
Maksimovic
90’
16
Lukic
90’
17
Kostic
89’
21
Duricic
1’
10
Tadic
90’
20
S. Milinkovic-S.
79’
26
Grujic
11’
9
Mitrovic
90’
GOLS: 1-0 (29’) Castelletto. 1-1 (45+1’) Pavlovic. 1-2 (45+3’) S. Milinkovic-Savic. 1-3 (53’) Mitrovic. 2-3 (64’) Aboubakar. 3-3 (66’) Choupo-Moting. ÀRBITRE: Mohamed Abdulla (EAU). TARGETES. Grogues: Bassogog i Nkoulou; Jovic i Milenkovic.

BRASIL

1
1
Alisson
90’
14
Militao
90’
3
Thiago Silva
90’
4
Marquinhos
90’
6
Alex Sandro
85’
16
Telles
5’
5
Casemiro
90’
8
Fred
58’
17
Guimaraes
32’
7
Paquetá
45’
21
Rodrygo
45’
11
Raphinha
73’
19
Anthony
17’
9
Richarlison
73’
18
Gabriel Jesus
17’
20
Vinícius JR
90’

SUÏSSA

0
1
Sommer
90’
3
Widmer
83’
20
Frei
7’
4
Elvedi
90’
5
Akanji
90’
13
R.Rodríguez
90’
8
Freuler
90’
10
Xhaka
90’
15
Sow
76’
14
Aebischer
14’
17
Vargas
58’
2
Fernandes
32’
25
Rieder
76’
11
Steffen
14’
7
Embolo
58’
9
Seferovic
32’
GOLS: 1-0 (83’) Casemiro. ÀRBITRE: Iván Barton (el Salvador). TARGETES. Grogues: a Fred (52’), del Brasil, i a Rieder (50’), de Suïssa. Vermelles: cap.

Onana abandona la selecció

Després de ser titular en el primer partit del mundial contra Suïssa, el porter del Camerun va ser una de les notícies del dia, i és que ha abandonat la concentració de la selecció per discrepàncies amb el seleccionador Rigobert Song, arran de l’estil de joc més directe que vol imposar el tècnic al combinat camerunès.