Mundial

Senegal fa la feina i accedeix als vuitens a costa d’Equador

El Senegal ha superat l’Equador en el duel directe per una plaça als vuitens i obté el bitllet per a les eliminatòries del mundial deixant sense premi als sud-americans, que amb un empat en feien prou després d’arribar a la tercera jornada amb quatre punts. Ismaila Sarr ha avançat amb justícia als africans a través d’un penal que ell mateix havia forçat davant d’Hincapié (42’); Caicedo ha empatat després d’un inici de segona part de domini equatorià aprofitant una segona rematada a la sortida d’un corner (68’); però el capità Koulibaly ha establert l’1-2 definitiu només dos minuts després aprofitant un mal refús defensiu (70’).

En la primera part, la selecció de Senegal ha estat millor que la d’Equador. De seguida s’ha notat que als africans només els valia la victòria per classificar-se per als vuitens mentre que als sud-americans amb un empat en feien prou. Els senegalesos han generat ocasions només començar el partit. La primera clara a través de Gana, que ha enviat al lateral de la xarxa una rematada amb tot de cares al segon pal després d’una centrada que s’havia passejat per l’àrea rival (3’). Cinc minuts després, Boulaye Dia ha rematat massa creuat una assistència de Sabaly (8’), dos avisos que no han canviat cap plantejament dels equatorians.

Ismaila Sarr ha estat tot un malson per a la defensa d’Equador, fins que una jugada seva ha acabat en penal d’Hincapie després d’atropellar-lo sense miraments. El propi extrem ha assumit la responsabilitat per avançar al seu equip, xutant al costat esquerre de Galíndez, que ha fet l’estàtua quedant-se al centre de la porteria (42’).

En la segona part, a Equador no li ha quedat més remei que fer el que no ha volgut o saber fer durant el primer acte. Els de Gustavo Alfaro han assumit la possessió de la pilota però s’han trobat amb un Senegal amb un 4-1-4-1 amb les línies juntes que han impedit que es generessin espais. Només la pilota aturada podia ajudar als sud-americans a desfer l’entramat i, de fet, per aquesta via han arribat dues dianes més. La primera, l’empat d’Equador després que Félix Torres rematés al primer pal un corner servit per Plata i Caicedo poses el peu a plaer per superar Mendy (68’). El gol classificava a la tricolor per als vuitens però només dos minuts després Koulibaly ha tornat a avançar a Senegal, després que Ener Valencia no pogués refusar bé una centrada després d’una falta lateral. El central del Chelsea ha afusellat Galíndez fent esclatar d’eufòria als seus companys (70’).

En els últims minuts, el partit s’ha obert tímidament. Plata ha provat un xut després de regirar-se a dins de l’àrea que Mendy ha aturat sense problemes (76’) i Boulaye Dia ha pogut fer la sentència deixant enrere Estupiñán però ha xutat desviat a fora (82’). L’Equador ha tancat a la seva pròpia àrea a Senegal provant centrades al cor de l’àrea però topant amb el físic i la seguretat aèria dels d’Aliou Cissé.