Mundial

Estats Units guanya, però pateix contra un combatiu Iran (0-1)

Els Estats Units ha acabat amb el somni de l’Iran de passar per primera vegada a la història de la fase de grups d’un mundial. El matx, carregat de tensió política, ha estat dominat en moltes facetes pel conjunt nord-americà que fins al final, patint en algun moment, ha pogut fer valer el gol de Pulisic a la primera meitat.

El matx ha començat amb molt de respecte entre les dues seleccions. La pressió de concebre gol ha fet tancar les aspiracions ofensives dels dos equips. Això no obstant, Yunus Musah ha trencat aquesta defensa iraniana amb una bona pilota a dins l’àrea que Pulsiic ha rematat amb el cap a les mans de Beiranvand. El remat ha sigut centrat i tou.

El conjunt de Carlos Queiroz ha estat ben situat en uns minuts de tempteig entre els dos equips. Els nord-americans han portat el ritme del joc un cop s’havien jugat trenta minuts. En un bon canvi de joc de Mckennie, Dest ha pogut posar amb el cap una pilota al cor de la defensa iraniana on Pulisic no ha perdonat i ha anotat el primer gol. El jugador del Chelsea ha hagut de ser assistit per un fort xoc en l’acció del remat amb el porter iranià. Qui no ha pogut seguir ha estat el lateral esquerre d’Iran, Milad Mohammadi, que ha abandonat el camp i en el seu lloc ha entrat el jove jugador de divuit anys del Kayserispor turc, Karimi.

A l’últim minut dels cinc d’afegit, el VAR ha anul·lat un gol per fora de joc de Weah, després d’una gran definició amb l’exterior. El descans ha arribat amb el triomf per la mínima dels Estats Units.

A la represa, els dos equips han efectuat un canvi. Pulisic, lesionat, ha deixat pas a Brenden Aaranson i per Iran ha entrat Saman Ghoddos substituint a Sardar Azmoun, decisió tàctica de Queiroz. En els primers deu minuts, els ianquis han dominat la pilota, però han estat a punt de rebre l’empat amb una rematada de cap a dins l’àrea de Saman Ghoddos que ha sortit desviada per sobre el travessar.

La resposta dels de Gregg Berhalter ha arribat al seixanta-nou amb una rematada a pilota aturada de Yunus Musah, futbolista del València, des de fora l’àrea. L’esfèrica ha sortit fregant el travesser.

Mateu Lahoz ha afegit nou minuts a l’enfrontament i en una acció de pilota aturada l’afició de la República d’Iran ha estat a punt de cantar gol. Morteza Pouraliganji no ha pogut acabar de dirigir una rematada a dins l’àrea que ha sortit fregant el pal. La tensió en els dos equips es palpava en un ambient neguitós a l’Al Thumama de Doha.

El matx ha conclòs amb la derrota per la mínima d’Iran que ha dit adeu a la Copa del Món davant d’un conjunt, Estats Units, que ha fet valer el gol inicial de Pulisic.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)