Mundial

Austràlia es classifica per a vuitens de final d’un mundial 16 anys després

Grup D. Un gol de Matthew Leckie en el 60’ ha servit per derrotar a Dinamarca (1-0) i ha donat el passi per als vuitens de final a Austràlia com a segona classificada

Matthew Leckie tardarà a oblidar el partit d’avui. I és que contra Dinamarca ha estat el gran heroi de la selecció oceànica amb un gol vital que ha valgut el passi per als vuitens de final de la copa del món. Una fita que no aconseguien des del 2006. A més, han tancat aquesta fase de grups amb dues victòries, les mateixes que havien aconseguit fins ara en les seves cinc anteriors participacions en un mundial. A l’altra cara de la moneda trobem a Dinamarca, que s’ha acomiadat d’aquesta competició sense cap victòria.

Dinamarca necessitava tant sí com no una victòria contra Austràlia per a classificar-se per als vuitens de final. El conjunt dirigit per Hjulmand ho ha deixat palès des del primer instant del matx, fent-se amb la possessió de la pilota i arribant amb perill a l’àrea contrària. De fet, han estat els danesos els que durant tota la primera part han portat el ritme del joc. Des del primer moment han trobat amb certa facilitat espais per poder progressar i han disposat d’ocasions per obrir la llauna. La primera més clara ha arribat en el minut 10 amb una rematada molt perillosa de Jensen des de dins l’àrea que Ryan ha aturat en una gran intervenció. Dinamarca ha continuat molt activa en atac, i en el 13’ Skov Olsen l’ha tornat a tenir, però el seu xut ha sortit desviat. Fins al minut 22, Austràlia no ha posat a prova el porter rival. A mesura que han anat passant els minuts, Dinamarca ho ha continuat intentant, però els estava faltant més claredat i contundència en els metres finals. En canvi, Austràlia, que li valia l’empat, ha sabut gestionar totes les fases del matx i ha aconseguit gràcies a una defensa molt sòlida mantenir la porteria a zero abans de marxar als vestidors.

A la represa, el conjunt d’Arnold ha aprofitat els dubtes i el nerviosisme amb què encarava aquest tram final de matx Dinamarca per buscar un gol que els donés tranquil·litat. Ben aviat, en el 47’, Irvine l’ha tingut amb una rematada molt forçada. En el 60’, quan tot just en l’altre partit del grup entre França i Tunísia s’havien avançat els de Jalel Kadri i deixava a Austràlia fora del mundial, Leckie ha sortit al rescat i ha marcat un golàs amb un xut ras, potent i col·locat que tornava a deixar el conjunt australià amb vida en aquesta copa del món. Amb aquest 1 a 0, Dinamarca estava obligada a marcar dues dianes per passar a vuitens. La selecció oceànica ha continuat amb el seu pla de partit i s’ha endut tres punts importantíssims per tornar a estar a uns vuitens de finals 16 anys després.