Mundial

Victòria insuficient de Mèxic (1-2)

Grup C. La diferència de gols deixa fora els mexicans i dona el bitllet per a vuitens a Polònia

Desenllaç d’infart en el grup C. Mèxic ha sumat la seva primera victòria del torneig davant l’Aràbia Saudita, però la diferència de gols amb Polònia l’ha enviat cap a casa (1-2).

La selecció mexicana ha portat la iniciativa des del primer moment. Tot just al minut 3 ja ha avisat amb un cara a cara de Vega davant el porter d’Aràbia, que ha tapat molt bé la rematada. El conjunt saudita no ha tingut gaires ocasions. La més clara ha estat un llançament de falta de Kanno que ha sortit fora per poc (13’). A partir d’aquí, ha començat el vendaval ofensiu de Mèxic. L’equip del Tata Martino ha posat a prova a Al Owais que, com va fer contra Argentina, ha mantingut amb vida el seu país durant molts minuts. Després d’uns instants de patiment, Aràbia Saudita ha millorat en els compassos finals del primer temps i Al Hassan ha perdonat en un remat de cap dins l’àrea que ha sortit desviat (45’+5’).

La segona meitat ha estat un setge constant de Mèxic, coincidint amb el gol d’Argentina en l’altre partit del grup. Tot just al minut dos de la represa, els mexicans han obert la llauna. Un córner des de l’esquerra l’ha prolongat Montes des del primer pal i Martín, tot sol, ha marcat dins l’àrea petita. Mèxic necessitava més i Chávez s’ha encarregat de fer somiar el seu país. El jugador de Pachuca ha firmat un autèntic golàs de falta per situar el 0-2 (52’). El combinat del Tata Martino encara necessitava un gol més amb el 0-2 entre Polònia i Argentina. Amb el gol average empatat, les targetes grogues decantaven la balança cap al bàndol polonès. Les ocasions han anat arribant. Lozano ha vist com li anul·laven un gol per fora de joc (56’) i Chávez ha estat a punt de tornar a marcar de falta (73’). També Martín i Pineda han fregat el 0-3, que es resistia. Quan ha arribat, l’acció ha tornat a quedar invalidada per fora de joc clar d’Antuna (87’). Amb els mexicans bolcats a l’atac, Aràbia ha fet el gol que ha deixat completament fora de combat a la selecció mexicana. L’autor ha estat Salem, l’estrella dels saudites (95’).