Mundial

Argentina fa la feina; Polònia passa pel goal-average

Argentina serà als vuitens de final després de guanyar (2-0) a Polònia i es classifica com a primera de grup. El conjunt polonès, que ha ofert una imatge dantesca, també serà als vuitens de final, ja que té millor goal-average que Mèxic, que s’ha imposat (1-2) a l’Aràbia Saudita.

La realitat però és que el partit de Polònia avui ha estat descoratjador, superat per Argentina i especulant després, quan perdia 2-0, mirant a l’altre camp. Li ha sortit bé, en un duel de color albiceleste. Del primer a l’últim minut.

Ja en la primera part ha estat només del combinat entrenat per Lionel Scaloni, però Szczesny ho ha aturat tot; dos xuts a Messi, un a Di María, un u contra u a Julián Álvarez i, fins i tot, un penal, que ell mateix ha comès. La pena màxima, molt rigorosa, d’aquestes que només es veuen a la televisió i a càmera lenta, en una acció en què el porter de la Juve ha tocat la cara de Messi quan aquest ha havia rematat a fora, ha estat advertida pel VAR, que li ha fet anar a mirar l’àrbitre i aquest l’ha xiulat. En el cara a cara amb Messi, Szczesny li ha guanyat la partida per mantenir a zero la porteria polonesa, cosa que semblava un miracle ja que amb prous feines havien passat de mig del camp.

I just després del descans s’ha imposat la lògica. No es duia ni un minut quan Mac Allister (46’) ha rematat una centrada de Nahuel Molina i ha obert la llauna. No ha inquietat en res Polònia, tret de amb un remat de cap en una falta lateral de Glik que ha anat a fora, i s’ha dedicat a esperar, tot i anar perdent, creuant els dits perquè en el Mèxic- Aràbia Saudita no passés alguna cosa que els podés liquidar. Així li ha caigut el segon, obra de Julián Álvarez (67’) i li hagués pogut caure algun més, mitjançant Messi i Lautaro que no han encertat. No s’ha mogut el marcador i Argentina i Polònia son als vuitens.