Mundial

MUNDIAL DE QATAR

Espanya s’embolica, perd però passa segona

El què s’entreveia com un tràmit per a la selecció espanyola ha acabat amb una derrota que a punt a estat costar-li cara. El conjunt orientat per Luis Enrique ha perdut (1-2) contra Japó i finalment passarà com a segona de grup, en un partit en què ha patit de valent ja que hi ha hagut un moment en què estava fora del mundial amb la seva derrota i el triomf momentani de Costa Rica, que també ha acabat perdent contra Alemanya (4-2).

Res feia preveure, després de la primera part el desenllaç de l’enfrontament. En aquest primer acte el combinat estatal ha estat superior, ha tingut la pilota i no ha tingut contratemps després del gol de Morata (11’), que ha avançat la roja. Tot ha canviat després del descans quan amb dos minuts el Japó ha capgirat el marcador amb dianes de Doan (48’) i Tanaka (51’). El primer s’ha originat en una pèrdua en sortida de pilota i el segon ha arribat amb suspens, ja que el VAR ha estat revisat si la pilota havia sortit de la línia de fons en la centrada del gol, una acció que la realització televisiva no ha aclarit. Fins al final, ha estat molt espès l’equip espanyol, incapaç de generar perill, davant d’un japonès molt ben endreçat prop de la seva àrea.

Japó és primera de grup i es veurà les cares amb Croàcia en els vuitens de final, mentre que Espanya, segona, se les haurà amb el Marroc.